Klar i Zermatt

Sitter på Zurich flygplats och kan summera ett rätt så fint läger. I slutändan fick vi fyra bra dagar och lite det vi kom för. Så idag efter åkningen packa vi ihop det mesta och gjorde ordning för Nya Zeeland, imorgon kommer tränarna skicka det mesta med cargo till andra sidan. Som ni förstår så blir det en del prylar, så bättre att göra så än att komma och checka in med 1000 väskor. Bara jag tror jag kommer ha med 15 par slalomskidor ner, om inte fler. Sedan några GS och en hög med pjäxor… Så blir lite saker.

Vilket fall härligt att va på snö igen och vara igång. Det är ändå en Olympisk säsong vi går in för, vilket gör att man självklart känner sig lite extra taggad inför vad som kommer i februari.

En bättre morgon

Alltså var man än tittar så sticker ju det där berget upp.

Jag och Gustav laddar på start inför dagens slalom

Jacques, huvudansvarig för min slalom och den coach som jag jobbar närmast med. Jag tyckte vi hitta ett fint samarbete ifjol och ser slalom på samma sätt, så ett smidigt och bra samarbete.

Set upen uppe igår. Rätt lugn med 1 par GS, 2 par SL och två par pjäxor. Men alldeles lagom att släppa hela vägen upp dit.

Gänget samlade och summerar dagen och lägret efter sista åket.

Promenaden från backen upp till liften och gondolen ner är inget man ska underskatta. På 3800m, med en skiddag i benen så känns det i ben och lungor att släppa en tung väska på 15kg och två par lagg. Haha, ibland en riktigt fight;)


Ganska mäktigt drop från toppen och ner mot dalen


Bild från igår och fysen. En glad kille som får hjälp med stretchen.

Efter dagens åkning och gänget gör sig redo för avresa. När vi kommer ner från åkning som idag och sedan ska rulla, då smäller det till och man kan bli förvånad hur snabbt allt är ihop packat och alla är redo att dra. Om man inte är van, då är man avhängd långa vägar.

Vi avsluta väl med en till Matterhornbild. Men med detta kvällsljus är det väl ok;)