Alpine Games

Imorse flög jag upp till Åre och mötte upp med restan av landslaget och då menar jag hela landslaget, alla åkare från juniorlag upp till Världscup, dam som herr, tränare och kontorsgänget. Så verkligen en stark samlat lag här uppe.

Det vi har i dagarna är lite möten, information och inspiration men framför allt något dom drog igång förra året och som heter Alpine Games. 2-3 dagar med fysiska aktiviter, tävlingar och lekar där vi sedan korar en overall vinnare. En del jobbiga saker, som blandas med tankeverksamhet. Vi kör främst i lag men det kommer även finnas inviduella vinnare efter helgen. Så roligt men också rätt viktig tävling.

Jag åkte ju upp med tanken att jag borde kanske vinna, eller snarare skulle försöka gå för det. Efter dag ett får jag nog ta tillbaka det lite, jag blanda och gav rätt bra. Mycket saker som jag aldrig gör eller är särskilt van med. Så med andra ord hör ni att jag inte ligger i toppen. Jag gav dock allt i alla fall. Tror jag hade kramp och höll på att svimma, 3-4 ggr för jag pressa mig till gränsen. Dagens kollaps var nog, hänga i ringar i sitt, alltså att typ kunna hålla upp fötterna så länge man kunde i 90 grader innan man nudda en pall under. Jag rev ut mig sjukt snabb, lite stelt. Sedan att gå på händer där det verkade som alla inte gjort något annat under sommaren. Jag tror jag aldrig testat detta innan… Försök 1, satte jag 2m, ännu stelare… försökt 2 lärde jag mig av misstaget och utveckla till typ 12m, höll på att svimma då jag tog allt på enbart vilja. Så helt klart godkänt men långt ifrån en vinnarsträcka då jag tror vissa gick 24 m.

Dagens bästa kan ha varit rörigheten, där vi körde test hur långt du typ nådde i sida, fram och bak. Lite diffust men enkelt förklarat, se bilder nedan. Här tog jag även extremt mkt på vilja, lämnande med både kramp och att det nästan svartna för ögonen. Haha, tror jag hade lite låg energinivå, inte ofta jag håller på att svimma, men det tar på krafterna att maxa.

Så jag är inte helt nöjd med dagens prestation, men ska bli intressant att gå in i dag två där det skulle vara mer tankeverksamhet och någon tuffare utmaning.

Ändå kul att vara uppe, hänga och träffa hela laget, många man inte ser på hela vintern annars.

En av övningarna, armhävning med att lyfta händer från backen i botten. Då vi hade maxat chins, toes to bar precis innan och även kört ringar med ”sittet”, så var man rätt stum vid start. Så tror jag bara tryckte ut 54 st.

Chins och toes to bar, där reglerna var att göra helt strikta och inte minsta gung eller användning av höft. Ganska svårt och även en hårfin gräns vem som tänjer mest på reglerna med lite sing.

En av rörlighetsövningarna där man skulle sträcka sig så långt som möjligt framåt

Och sedan bakåt

Hexagon test

Gå på händer. Inget man gör varje dag, så rätt nöjd med resultatet i slutändan ändå.

Älska Åre ändå, starka höstkänslor redan i Augusti… Får man skämta om det, kanske är lite känsligt. Jag har ju dock bott här uppe under gymnasiet, så ligger ju rätt nära hjärtat, då måste det vara ok;)