Varm och redo

Då är vi igång med lite åkning här, var uppe och brände av första dagen idag. Igår valde vi att stanna ner då det var rätt stökigt väder. Bättre att komma in lite långsamt efter en sån här lång resa.

Så igår fick det bli lättare träning på gymmet och gissa vad det blev efter det… En runda golf!!! Haha lite kul att golfen hanns med före skidåkningen här nere. Men en perfekt aktivitet för att inte släppa in jetlagen, få vara ute i friska luften. Har ju med klubborna så hoppas hinna med några rundor under tiden här.

Det stökiga vädret jag nämnde innan, drog med sig kanske 20-30 cm nysnö, så underlaget idag där uppe kan man säga var rätt mjukt. Stundtals riktigt dåligt för att åka runt på GS lagg och försöka få sväng på grejerna. Innan solen bröt fram efter någon timme, så var det även flatljus och extremt svåra förhållanden att bemästra. Så kan säga att man började på botten och nu bara kan jobba sig uppåt. Det kände inte så värst bra med andra ord;)

Tänkte på en sak, för det är ju en lite rolig sport då det år så mycket yttre förutsättningar. Att man tex åker världen över och kommer upp dag ett och har väldigt ofördelaktigt underlag, ser knappt något, så känns som man knappt kan åka skidor. Jämför det med om en hockeyspelare skulle ha samma. Komma tilö ishallen där typ isen är bottenlös och sedan dimma så dom knappt ser någon meter inne i hallen, det händer ju aldrig. Det mesta är alltid sig likt, och inte så mkt om kan gå fel där.

Det är väl också charmen att det svänger från dag till dag med förhållanden och framför allt miljöer man är och åker i.

Nu låter jag kanske frustrerad, men verkligen inte. Dag ett och ganska mysig uppvärmningsdag i slutändan. Men jag hoppas ju helt klart på en brant utveckling av underlag kommande dagar, för nu är jag varm och redo.

Bilderna får säga sitt. Jag är klubbad av jetlagen nu och måste bara sova, så med detta sagt, jag har inte orkar kontroll-läsa texten ovan, så finns risk för misstag. Tack och hej!