Fördelarna med NZ

Det jag tycker är bäst med att vara här, alltså resa till andra sidan jorden för att träna, det är nog variationen man kan få ut. Både i backar och bansträckningar, men också i snön. Är rätt stor skillnad på snö mellan dom olika backarna vi kör i, då dom är olika preparerade och varierar även från morgonpasset till det lite senare. Vilket gör att man kan få en lite bättre uppfattning över materialet man testar.

Här är det ju även vintersnö, natur blandat med konstsnö så mer likt det vi tävlar om man jämför med hur det är på glaciärer. På glaciärer har man gjort samma misstag rätt många ggr, man testar skidor och tycker sig hitta det som funkar, sen så fort man kommer till vinternsö så är det något helt annat. Så förhoppningsvis gör dagarna vi får här att man kan sålla och hamna mer rätt där man ska vara längre fram.

En av fördelarna är ju även höjden, man kör på lägre höjd så vi ska ju orka mer åkning och även mer fys i kombination till det.

Om vi ändå är inne på skidor och testning. I slalom så har jag tex dom två modeller jag tävlade på ifjol, som jag nu ligger och jämför mot typ 3 nya modeller, där jag försöker se om det är ett steg bättre eller något man kan lägga åt sidan. Så vi letar konstant efter något bättre och snabbare. Så inte ett helt lätt arbete som inte heller får ta för mkt fokus, för man vill ju denna tid även fokusera på det tekniska och sätta grunderna nu tidigt. Jag tycker dock det är bra träning att kunna byta material under fötterna mellan åk också, så man lära sig anpassa sin åkning efter svaret som kommer från skidorna.

Nog om det. Vi har ganska fin träning nu och jag börjar bli lite trött efter skaplig mängd, men har nu två dagar med fint väder till, så ska försöka kräma ur dom två dagarna också. Får bara dra ner på fysträningen lite vid sidan av. Som idag fick det bara bli 9 hål golf som ”fys”. Så ganska bra recept kanske, köra hårt som fan i backen så tränarna tycker jag borde ta det lugnt och spela golf på eftermiddagarna för att orka. Hmm, bra tanke ändå;)

Igår hade vi en fin dag där vi körde GS på morgonen och sedan slalom efter vilan. GS:n på toppen var fin, som här, strax ovan molnen.

Slalomen hade vi lite mer otur med då molnen låg precis på gränsen. Vi körde slalomen med Amerikanska damerna, ett härligt och glatt gäng tjejer, som nu har vår gamla slalom coach Mange. Så kul att köra med dom.

Något åk såg även ut så här. Inte helt lätt, men man fick ju höra den klassika från tränarna. ”Kan se ut så här på race också, så bara att köra”… Även om man vet att det stämmer och man borde träna på det, så är det ju rätt otrevligt, så man skulle ju helst bara svara och skrika tillbaka på radion, ”håll käf…, åk själv om det ska vara så jäkla lätt”… Haha, ok lite otrevliga ord, men ni förstår. Är ju lätt att spela cool från sidan, så även om det är för att hjälpa kan man bli lite frustrerad. Jag kasta mig dock ut och fick lite beröm för insatsen, så var glada miner från alla hålla ändå;)

Dagens soluppgång

Så fin att den är värd två bilder.


Och typ även en tredje.

Eller räkans denna in som en fjärde;)

På GS start och redo inför ett åk. Rudi, torkar rent laggen och gör allt redo.

Coach Valter ger lite input på åkningen… Här är jag lite rolig, som idag när jag inte är helt nöjd och någon kommer fram och säger vad jag ska göra, som jag typ vet själv. Då kan jag bli rätt kort tillbaka, haha. Men det vet tränarna också, så är van med det. Som oftast, till 90%, så får dom ju ett stort smile tillbaka, men ibland när jag inte presterar som jag vill, då ska man va beredd att det kan bli vassa svar tillbaka;)

Fokus inför start

Och så iväg

Jag är rätt nöjd med att jag fått med typ 20 st NOCCO hit ner, så har nästan en per dag i backen. Viktig detalj för mig!

Dagens slalom set up, två olika modeller där jag hade två av varje och lite olika set up på dom två. Den med skarpt öga kan nog se vad.

Skrev det härom dagen, men efter typ 6 h uppe i backen då är känslan så här när man kommer ner och har ätit lunch. En powernap är ett måste.

För att ha energi till imorn men även detta. Jag spelade väldigt bra idag, eller slog sjukt mkt fina utslag… Men puttade som en nybörjare. Gick väl typ på mitt hcp på 9 hål, men fortsatt dåligt puttning. Hade fin eagle putt från 3-4m men gick iväg med par på det hålet och lite åt det hållet var det, suck. Men greenerna är ju också lite i vinterskick skulle jag vilja skylla på.

Delar av golfbanan som ligger med rätt fin vy utöver Wanaka, staden, sjön och bergen.