Parra-race imorn

Just på väg i säng efter en fin och lung vilodag. Bestämde mig att inte köra in i kaklet utan tog vila idag för att inte köra ner mig för mkt. Det var dock en toppendag idag också där uppe, så sved lite att gå upp till frukost, titta ut och se solen gå upp över bergen. Men hade det blivit 7 dagar på raken för min del annars, lite väl kanske. Sedan är det så att jag faktiskt har säsongen förta race imorgon. Det anordnas en parallel nere i Queenstown, Cornet Peak, där det är rätt bra prispengar och framför allt ett grymt startfält. Väldigt mkt WC åkare på startlinjen. Så bestämde mig häromdagen att jag skulle köra.

Jag ser det som en perfekt chans att träna parallel inför vintern, men även ha lite roligt mitt i träningssäsongen, få känna lite på hetluften liksom. Alla har ju tränat relativt lika många dagar, säkert några som nött på lite mer fram tills nu. Så kan ju gå lite hur som helst.

Så eftersom det är race, ville jag ju vakna upp fräsch imorn. Så känner mig så redo jag kan bli, och ska försöka tagga till det som behövs. Krävs ju lite extra tagg i parallell, särskilt när man ska gå över halva banan;)

Annars skönt med vilodag, hinna fixa med saker och va uppe någon timme längre. När man går och lägger sig efter middag som vi typ gjort så hinner man inte få mkt gjort. Så min tid där jag brukar ”jobba”, har helt försvunnit här borta. Åker för mycket skidor, tränar och spelar för mkt golf och sedan sover för tidigt.

Sista skiddagen innan vilan var nog den bästa hittills för min del. Dubbelpass där både Slalomen och GS:n rulla på rätt fint. Så först några bilder uppe från backen den dagen, lite mer runt omkring.


Fördelen med att planera in en vilodag också är att jag kunde få in ett fint styrkepass, så det inte går för långt mellan dom. Har som mål att få in en styrka var 5:e dag typ. Eller snarare så här, om jag enligt plan åker 4 dagar skidor och sedan vilar, så är planen att ha 1 dag kondition och typ intervaller, 1 styrka överkropp och 1 styrka ben, sedan 1 lättare dag med fotbollstennis eller golf… För övrigt 50kg hantlar på utfallen, kändes relativt lätt trots all skidåkning som satt i benen.

Anton håller i gummibandet där Gustav trycker några explosiva step up upp på bänken.

Kroppen har känts riktigt fin uppe i backen. Inget som hittills, peppar peppar, fått känningar av. Kroppen är fin. Dock är jag lite rolig då jag varit ute och riskerat lite på fysen. Offra mig lite onödigt i slutminuterna på en fotbollsmatch i veckan där förlusten redan var ett faktum, men jag inte riktigt gett upp, så halka vred foten och även knät rätt oskönt… Blev lite orolig för någon minut, men har bara varit lite stelt efter. Så här har vi tejpning och support inför match nr 2 dagarna efter. Tänkte avstå den matchen men tycker det är så jäkla kul, så kunde inte det. Tejpen hjälpte, jag kunde vara med men åkte tyvärr på förlust nr 2 på en vecka. Det är jag inte van vid, det suger.

Nästa tejpning som går hårt på nu. Handleden, haha, det roliga är att det typ är en golfskada, smällde till lite i en sjukt tryschad drive härom dagen. Så efter det måste jag tejpa både på banan och i backen för att skydda den lite, nog mest jag som är lite grinig bara… Jag tror dock egentligen det kommer från några överstötar på gymmet, där jag tryckte till handleden, så kände jag först av det på riktigt på golfbanan. Samma här, jag borde kanske låte den vila någon dag från spel, men drar hellre ett extra varv och spelar lite golf, är ju så kul;)

Det är här vi bor typ en månad, huset närmst vägen bredvid den vita bilen här närmst. Bättre utsikt här uppe från drönaren än det är nere hos oss.