Vinst och fyra

Blev en ganska lyckad premiär igår, men framför allt en väldigt rolig kväll. Det var ett bra event dom styrt ihop, kanske inte riktigt bara höll tidsschemat, men förutom massa väntan, var allt kanon.

Det var jag, Myhrer och Gustav Lundbäck som ställe upp från svenskt håll. Jag var direktkvalad till åttondelsfinalerna, vi var 10 st klara så gjorde ett 30tal andra upp om dom resterande 6 platserna. Vilket både Gustav och Myhrer fixade lätt efter stark åkning. Myhrer skulle självklart varit direktkvalad, men lite misskommunikation gjorde att han var bortplockad från listan och när det märktes dagen innan så var det bara kval som gällde. Så kul att se att han tog den. För för oss var detta ett gyllene tillfälle att få träna parra. Jag behöver kanske inte nämna att den där OS medaljen som ligger i potten framåt februari gör att vi försöker fokusera och bli ännu bättre, och väljer att lägga extra tid på det. Bättre träning än race kan man inte få.

Vilket fall. Jag lyckades få möta Lundbäck redan i första matchen, och som regerande svensk parra mästare och en av dom snabbaste i kvalet så visste jag att det krävdes riktigt bra åkning för att ta Gustav. Efter en jämnt första åk med fördel till mig, så pressa vi varandra så pass i andra åket att Gustav flög ut och missade näst sista käppen och jag missade sista käppen, men jag gick vidare på att jag just tog mig en käpp längre. Lite tur.

Sedan flög jag fram till semin där jag fick möta Myhrer, lite tråkigt att vi inte kunde ses i finalen. Vilket fall, jag var peppad att trycka ner och bli bästa svensk för kvällen, men lite väl peppad kanske, för jag gick någon 1/100 för tidigt och tjuvstarta. När vi kom i mål efter åket så var vi båda dock helt säkra på att båda gått för tidigt, men visa sig att jag drog längsta trået och var lite före. Så åk två blev lite väl övermäktig, där jag skulle ta igen 1 sekund vilket var straffet och aldrig var nära.

Så för min del blev det match om tredjepris. Tyvärr torskade jag den efter ett riktigt bra första åk, men där jag inte kunde knyta ihop säcken, vilket istället Myhrer gjorde och vann finalen.

Så en stark insats från oss, där vi visar att vi är jäkligt starka, vilket vi ska jobba vidare på att vara. Kändes för övrigt inte helt ringrostigt att tävla, hade varit kul att dra igång redan nu. Vi har så sjukt lång försäsong så när väl säsongen dra igång så blir det ju rätt stor grej att tävla, man hinner nöta så sjukt många dagar fram tills Levi. Troligtvis är man ju rätt mkt bättre då, men hade mer varit kul att kunna matcha sig iform med tävlingar som också betyder något för egen del.

Alla bilder nedan är tagna av vår tränare Anton Salminen, som fick leka runt lite med kameran inför mina starter.kravet var bara att han skulle vara bakom så jag inte märkte av honom, haha. Men kul att få lite bilder där uppe.

Lite kul att känna känslan på start igen.

Jag och Rudi som gjorde första racet tillsammans, perfekt att testa sånt också.


Men det är detta man älskar, tokpeppad och redo att trycka sig ut.

Fullt drag och sedan några snabba stavtag

Jag och Myhrer överlägger gameplan

Först åket mot Myhrer där mans ser att jag kom iväg lite snabbare.

och åk två där man ser mon skida till vänster och även försprånget jag måste ta igen… Hmm svårt

Gårdagens pall, som vi dela med Reto Schmidiger, David Chodounsky. Här var dock Gustav Lundbäck som var fotografen.