Har ni några frågor?

Det är lite kul, jag märker att jag tar mindre och mindre bilder för varje dag, första dagarna var jag lite smått manisk. Blir typ liten mätt på utsikten, men också för att det är svårt att hitta nya vinklar när man är på samma ställe varje dag.

Senaste två dagarna har jag inte kännt samma tryck i kroppen, vilket jag känner lite i åkningen, åker bra men inte med samma klipp. Har gått någon förkylning här, så tror jag fått en lite släng. Märker det även på fysen, fotbollstennisen, har underpresterat två dagar i rad, ingen intensitet och saknad av glöd och sista trycket som gör att man inte vinner matcher. Det senare stör mig mer än uppe i backen;)

Jag funderade även lite, jag skriver ju rätt mkt här men frågar sällan er om det är något särskilt ni undrar över, något ni vill veta mer om eller frågor ni vill ställa. Dra någon kommentar eller skicka ett mail under kontakt så ska jag svara er eller kanske om det är intressant frågor svara i ett inlägg. Träning, skidor, material eller annat. Skjut högt och lågt.

Älskar komma upp till detta. Kliva ut bilen, smyga runt på parkeringen och fota i 5min innan man går in värmer upp och sätter på prylarna.


Idag låg jag och Myhrer och rulla i en GS bana, Matts låg i banan bredvid och nötte GS. Här gled jag runt med kramp i vaden på start, så av med pjäxan och in med nytt blod. Så chansen att fota Matts, perfekt.

Man borde kanske inte bli trött på denna utsikt, alltså det bakom Matts. Matts kan man kanske efter en månad i samma hus bli lite trött på, haha.

En restbild från drönaren tidigare i veckan.

 • Sten Kristian

  Träningen ni gör är mycket intressant, och jag prövar och kopiera den så mycket som möjligt. Kommer ni att laga en träningsvideo?

  • mattiashargin

   Hej, jag jobbar på att få till detta i höst. Hade varit kul att visa mer. Så håll ut så ska du få mer inspiration.

   • Sten Kristian

    Supert!

 • Mattias

  Mer bilder på bilen/bilarna. 🙂

  • mattiashargin

   Haha, får bli en #tb till sommarens bästa bilder på R8;an.

 • mattiashargin

  Thanks a lot!

 • Caroline

  Vore kul att veta lite mer om er slalomträning, den som faktiskt sker i backen? Sen är jag som fysio också intresserad av det floss band (har ej orkat ta tag i forskande på egen hand), berätta gärna dina upplevelser kring flossandet.

  • mattiashargin

   Ska försöka dela mer om slalomträningen framåt, mer ju det som sker i backen…. Jag använder flossband väldigt mkt både i återhämtning men också rehab syfte. Mest för Andreas säger att det är så sjukt bra… haha. vilket jag också känner i många lägen;) Först och främst skapar det en grym hydrering, att man får allt att röra sig bättre . Så när jag har någon skavank, säg en axel, drar vi på stenhårt, kliver på och sträcker rätt hårt, jobbar i rätt rörelser. Sedan kan det för mig kännas en helt annan lätthetskänsla och separation. En video skulle jag nog kunna beskriva det hela lättare,)

 • Therese

  Hej! Först och främst vill jag säga tack till din blogg där du delar med dig på ett fint sätt. Att vara elitidrottare innebär ju träning och en livsstil på gränsen vad kroppen och knoppen pallar. Hur funderar du på livet när tävlandet tar slut? Är det något ni får “hjälp med” av förbundet, att mentalt förstå omställningen? Tänker efter man levt, andats och varit i sin bubbla. Lycka till när tävlingssäongen drar igång! 🙂

  • mattiashargin

   Hej! Tack så mycket, kul att höra att du uppskattar bloggen och det jag delar. Egentligen så är det inget jag aktivt går och funderar på eller planerar inför, inget vi heller får hjälp med. Det är självklart en stor omställning, som alla nog tar på olika sätt. Jag sa så sent som ifjol, att det är inget som skrämmer mig, utan mer kan göra mig nyfiken vad som ska hända framåt. Det jag lärt mig som 10-15 år some elitidrottare, den kunskapen och utbildningen jag fått där tror jag kan ta mig rätt långt även på andra ställen, men det får vi se;)

 • Kerstin

  Jag vill tacka för en fantastiskt fin och inspirerande blogg. Du verkar vara en väldigt fin och härlig person om jag ska bedöma dig utifrån blogg och instagram. Du känns väldigt målinriktad och fokuserad på uppgiften. Med tanke på vad du varit med om så undrar jag hur du laddar mentalt när “de mörkare tankarna tar över”. Du behöver inte svara om det är en för närgången och jobbig fråga.

  • mattiashargin

   Tack, snällt av dig och värmande att höra. Jag försöker vara så ärlig och öppen jag kan, så hoppas bilden som går ut överrensstämmer rätt bra med vem jag är… Jag har lyckligtvis inte så många stunder där jag har så mkt negativa tankar, jag vet faktiskt inte varför, tror bara det lite är så jag är… Dock känner jag att det kanske slår på lite annat sätt. 12 av 14 dagar så har jag sjukt med energi, min tankar flödar, jag vill göra allt, inget är något bekymmer, saker löser sig. Men sedan kommer dagar/perioder nu där jag känner mig mer stressad, jag skjuter på grejer, småsaker blir större beslut. Denna stress kände jag inte tidigare på samma sätt… Så dessa dagarna brukar jag tillåta mig var slö och skita i saker, men strukturera på papper vad som ska göras och vad det är som kanske egentligen stressar mig. Är ju ofta saker framåt man inte kan kontrollera som skapar stress. Men bästa medicinen att dra och träna och släppa allt, för när jag tränar har jag noll andra tankar i huvudet.