Testardag!

Jag jobbar lite motvind för tillfället. Hade lite samma visa idag där uppe på träningen, alltså dimmigt. Kom upp till en väldigt fin morgon där molnen låg endast över toppen, men så fort solen titta fram skingra sig allt och det öppna upp sig mer och mer, lagom till start var allt helt klart. Så jag dunkade på 4 åk innan det sedan vände och drog in rätt tät dimma över berget igen. Suck alltså, lite frustrerande faktiskt. Skillnaden mot igår var att det idag gick att åka i det, så jag kriga 4 åk med noll kontraster och så där lagom vitt så man typ blir lite yr när man åker.

Idag hade jag en riktig testar dag. Vi har ett underlag som jag skulle beskriva som rät aggressivt, har låtit backen vara opistad i 5-6 dagar nu. Så det påminner om lite det jag har haft vissa problem att få den där bästa känslan på. Så första delen låg vi och ändra rätt friskt mellan placering på bindning, lifters osv. Inget blev riktigt bättre, och jag åkte faktiskt rätt dåligt för att jag åkte runt och kände så mkt bara. Frustrationen var rätt hög, Hargin var långt ifrån nöjd… Sedan hitta vi en konstruktion på en skida som kändes som den rulla bättre och jag åkte helt ok igen. Så där bestämde jag mig för att det var dags för en kaffepaus, ta av pjäxorna, värma fötterna, ladda om och sedan gå ut och trycka några sista åk utan att tänka alls på skidor. Sluta känna och bara köra. Så så blev det och jag avsluta passet rätt ok, trots dimman.

Vilket fall, nyttig dag där vi fick ut lite bra info vad det känns som. Imorn har vi en ny plan för att ta det vidare.

Jag har fått några frågor vad jag tränar på för tekniska detaljer, jag ska kanske försöka förklara det någon dag. Är så jäkla klurigt i text, men kan ju kanske göra det lite lättare… Och ibland är det inte så invecklat vad man tror. Det kommer.

Även fråga på hur vi jobbar i backen, där är det ännu mindre invecklat. Vi trycker upp en bana, en längre eller två kortare sektioner. Ofta upp med tidtagning för att kunna jämföra sina åk, särskilt när man testar material, sedan kör man ofta 6-10 maxåk under en träning. Tränarna står längs sidan, filmar och kollar live, ger feedback över radio och där vi även under kvällarna kör videoanalys på åken. Jag kollar sällan särksilt mkt video på kvällarna. Jag gillar mer har diskussion i backen och där tränarna kan gå in och ge tips och ändra på plats, så man gör ändringar direkt. Där tycker jag Jacques som vi har nu som huvudslalomcoach är väldigt lik mig, han gillar att coacha mer i backen och kan ofta säga små detaljer som får mig att bli påmind, ändra och åka bättre just där och då. Inte ta upp det på kvällen under en videoanalys.

Man önskar man kunnat plocka isär skidåkningen mer, nöta mindre detaljer, så som man kan stå och nöta slagskott på en skottramp, eller liknande såna detaljer. Vi ändrar ju avstånd, underlag, karaktär på backe osv, men är svårt att bara nöta högersvängar för man är sämre på det.

Ibland hade det varit kul med lite nytänk, inte alltid köra fullång bana och som alltid bara köra på som vanligt. Jag hade velat ha tillgång till skoter i backen oftare, kunna minimera omloppstid, träna kortare sektioner och bara rulla runt med skoter på den biten. Skulle optimera på det sätet och i slutändan ha betydligt mer käppträff.

Bilder från dagen.

Besiktning, där ni ser hur solen kommer fram och molnen lättar. Riktig Utah Sun… Hmm tror dock inte det är ett allmänt begrepp, kan va en intern grej med lite kompisar. Eller jag som missuppfattat helt

Så här kan det se ut också… Ska vi kalla det Levi dimma… Eller bara Åre;)

Härlig vy från sängen. Där Sveder behandlar någon av grabbarna. Vilket är en ganska stor del av eftermiddagarna på läger, ta hand om kropparna på bänken.

Detta är också en stor del, gymmet… Här har vi en kille som är stark, Rönngren stänker upp runt 150 kg rätt så lätt.

Där Andre trycker intervaller i ett annat hörn. Vi håller relativt hög fysnivå nu under hösten, vid sidan av skidåkningen på läger. Ingen rast, ingen ro…