Tips på intervaller

Alla dagar sedan jag kom till Sthlm har jag sovit rätt bra men vaknat lite väl tidigt, skulle nog kunna kriga och sova vidare, men tycker det är rätt mysigt gå upp, smälla på kaffebryggaren och sätta mig vid datorn. Första timmen är en kopp kaffe tycker jag alltid att jag är som mest lugn, harmonisk och produktiv. Särskilt en Lördag där jag verkligen typ inte har några planer, förutom lite träning. Japp kör träning över helgen så jag dagarna vi ska vara i Åre och ”jobba” framför kameran nästa vecka kan ta vila och slippa stressa över missade träningspass.

Sedan långresan och jag landat har det blivit lite hård träning tror jag. Hade verkligen lagt en plan att ta det lugnt, smyga på för att anpassa kroppen till tidszonen. Men jag blir så sjukt taggad att ta i, svettas och få det att kännas när jag väl kommer till gymmet. Så dom 3 pass jag kört har verkligen inte varit lugna, så jäkla osmart av mig på ett sätt, men va fasen, är som det oftast är. Dum men mycket vilja… OK jag skulle dock inte vilja klassa mig som dum, tar tillbaka det.,

Igår hade jag annars en rätt intressant dag, med två möten. Ni kommer se på bilderna nedan. Där jag först var ute vid Nackastrandmässan, där jag tillsammans med Stiftelsen och Recco spela in lite film under 2 h. Ni kan senare i höst se vad det är. Vilket fall, sjukt coola lokaler som fick mig att gå igång med tankarna. Såg så mycket fotomöjligheter där inne och även mer film. Särskilt fota och filma träningsgrejer, hade varit snyggt. Men annars, med ett hårt pass i kroppen, ingen lunch, och ganska bra jet lag så slet jag dock lite med min egen prestation framför kameran. Jag är ju rätt van på den sidan, men igår ville det inte riktigt. Något som slirade, haha, men det kommer bli bra. Var mer att det tog lite längre tid.

Efter det så var vi förbi Alpin Garaget och tog en kaffe och surra lite ideer om ett event vi vill köra tillsammans med Stiftelsen och dom under hösten. Spännande!

Nu ska jag njuta av helgen.

Torsdag och lite intervaller på löpband, man borde ju vara ute egentligen. Jag körde lite varierade och mer på känn, inget super planerat. ta siffrorna med lite nypa salt, minns inte på exakt vad jag körde men rätt så nära mitt i prick borde det var.
6 st 1 min med 30 sec vila, bandet på 16,5km/h och 4 grader lutning
5 st 30 sec med 30 sec vila, bandet på 18, 5kmh och 5 grader lutning
6 st 15 sec med 15 sed vila, bandet på 22kmh och 7 grader lutning

Men här kommer det roliga och intressant, denna mask har ni nog sett innan, som simulerar höghöjd. Jag kan inte rekommendera den eller något, men ibland kan den ge lite krydda och utmaning. Så jag körde med den på alla 1mim intervaller och tog av den på vilan, jag måste då andas sjukt lugnt och metodiskt för att få in syre, även när jag blir trött och behöver mer syre så måste jag hålla mig lugn även om man helst bara vill lsita va den. Så känns bra. På 30 sec intervallerna gjorde jag tvärt om, satte på den vid återhämtningen, så den blev tyngre men jag fick allt syre jag behövde när jag tryckte på. Som sagt bara lite för skoj, men nog inte helt dumt.


Igår och stryka tillsammans med Helena. Andreas har börjat sina resor över till NHL nu. Här snatches men hantel, där jag låg mellan 35-37 kg och körde 6-8 rep per arm.


Helena in action

Utfall med 45kg, dom har faktiskt rensat ut 54:orna, så är max för tillfället.

Men tjeeeenare;) Nej men här är inspelningsplatsen, behövde bara en bild då det såg lite surrealistiskt ut. Så tack Robert Kjessel för att du var med och filma allt, och även tog denna fina bild, Tack!

Ser rätt mäktigt ut, eller tvärt om.


Sedan möte jag upp två av mina närmsta polare för AW, där vi hamnade upp på Portal för en tidig middag över bardisken. Samma klass som vanligt!