Test och snutkaffe

Jag är experten på powernaps. Har haft en ganska speedad dag som ska fortsätta lite, så fick jag en liten lucka här så smällde av 20min powernap och nu 20min för blogginlägget, samtidigt som jag fixar middag och snart ska ha möte med stiftelsen. Har dock även bord på Adam&Albin senare, så blir dubbelmiddag idag. Typ som jag är rädd att jag inte ska bli mätt av min egen middag, eller snarare att jag styr något enklare till mötet.

Annars fick jag köra alarmet på 05 imorse för att hinna köra på den träning som behövdes. Mycket olika uppdrag nu som förstör träningsrytmen, det suger lite, men därför får man anpassa så gott det går. Så ett tidigt benpass innan jag drog bort till Gärdet där jag sedan under 2 timmar hjälpte Vattenfall med ett internt träningsevent dom kör, eller snarare tävlingar. Jag hängde runt, dela ut nrlappar och var speaker tillsammans med Sara Hector. Sedan slängde jag mig i bilen till ett annan intressant grej. Vi hade ju inbrott i ett förråd till familjen där mina surfbrädor, och golfklubbor stod under vintern, jag skrev om det här. Sjukt jobbig grej. Men nu hade dom hittat grejer som var kopplat till detta. Egentligen redan någon dag efter det hände, en kille som körde runt med golf och surfbrädor och tydligen var känd sedan innan och är långt ifrån gold och surfkompatibel. Så grejerna beslahstog och har varit under utredning sedan dess. Sedan har jag kopplats in efter lite tur, att det ledde tillbaka till oss, och jag var och peka ut lite saker nu som jag hoppas få tillbaka inom en snar framtid. Stolpe in där kankse.

Fystesterna igår då. Jo men det Vo2 maxtest jag gjorde på löpband gick bra. Jag hade hoppats på att krossa lite värden men dom var liknande som förra gången jag sprang, vilket är bra värden och helt klart tillräckliga för att vara alpinåkare. Men lite besviken var jag. Jag sprang längre på testet i alla fall.

Först värmer man upp på typ 4min 10km/h, 4min 13km/h, 4 min 15km/h. Sedan kort vila innan man kickar igång testet. Jag springer på 15km/h, där man springer 2 min och sedan höjer ett visst procent varje 90 sec efter det. Vet inte exakta procenten.

Lättare beskrivet är ett liknade test vi gjort och man kan göra på löpband på gymet där man använder grader.

Spring 15km/h 1min, sedan höjer du 1 grad, efter det höjer du 0,5 grader varje minut du passerar. Jag tror lutningen blir något mindre på detta sätt. Så mina 8 min och 12 sec jag sprang på testet då man springer med slang i munnen och klänypa för näsan nog på detta sätt blir lite längre.

Men kan var ett kul sätt att pressa sig på gymmet för er. Testa hur länge man orkar. Så kör uppvärmningen och sedan denna maxstege. Blir en svettig intervall, jag lovar. Kan testa själv på gymmet så vet ni exakt tid ni ska ta;)

Ett av testrummen som det ser ut, detta är dock för rullskidor, mitt löpband är lite mindre.

Lugnt och inte så mediatätt inne på testet, så inge bilder.

Bara denna snygga selfie efter. Tejpen är för klämman man har på nästan.

Vidare mot nya äventyr

Träning innan gymmets reception öppnat betyder detta. En riktigt snutkaffe skulle jag kalla det. Haha hade den diskutionen för en vecka sedan med en kompis, vad en snutkaffe är. Men enligt mig en bränd, mörk kopp som dragit sjukt länge. Precis som denna. När vi hade diskussionen så hitta jag denna länk och artikel om ämnet som är rätt komisk och rolig. Läs själva. Detta ämne är också lite kul. Många som tror att jag bara dricker ”finkaffe”, jag älskar typ allt kaffe och framför allt variationen. Ibland är ju en jäkligt rivig, nästan lite bränd kopp det abslouta bästa.

Morgonen på Gärdet med Vattenfall. Vattenfall är ju landslagets huvudsponsor och helt klart dom som gör att vi kan bedriva den verksamhet vi har. Så kul att kunna få ställa upp, hjälpa till lite tillbaka på annat sätt än bara i backen.