Vila i bergen

Efter en lunch förmiddag igår så mötte jag upp med Oskar Enander för att hänga på honom och assistera lite på en fotouppdrag han skulle göra. Han skulle foto lite klättring för en tidning och guide i byn. Är kanske fel att säga att jag assistera så värst mycket, var mer sällskap jag var och hängde med bakom. Så för mig blev det en ganska härlig vilodag i bergen, även om det blev 3-4h med en del lite hike. Det härliga var att liften hade stängt när vi skulle ner, men vi hade tagit med oss cyklar upp, så fick en 700-800 härliga fallhöjdmeter ner i solnedgången. Alltså bara cruising cykling, vägar. Jag vägrade all sorts av downhill, mer utmanande cykling. Jag är inte där riktigt.

Jag tycker även det mest härliga var en av killarna som var med och klättra, en local. Säg att han kanske är 40-45, kan var äldre eller yngre. Vilket fall, när han mötte upp oss så kom han i full downhill cykel utrustning, skydd, fullface med mm. Då hade han tidigare på dagen först sprungit en morgontur upp till en hutta, som typ är 8-900 fallhöjdmeter, efter det bytt och till cykelpryalar och sedan plöjt cykling upp i systemet, sedan mötta han upp oss och slängde på sig klätterpryalrna och körde två slingor framför kameran, innan han satte på downhillprylarna igen och tog ett sista åk i skymningen ner mot byn. Maxad dag och rätt härlig vardag!

Oskar sitter och letar vinklar upp mot via ferrata, alltså en klätterstege.

Jobbar nya vinklar med drönaren

Oskar med Daniel Perret, en riktigt bra guide i byn som även helt casual bar upp kidsen på 200 fallhöjdsmeter från toppstation, starkt att orka det.

En av mina bilder jag smällde av mot via ferratan


Sedan sprang dom typ ordagrannt upp till denna pelare för att klättra den. Ni kan gissa vad den kallas kanske;)

Lite coola vyer från toppen kan jag tänka mig.

Hallå brant, imponerande att se dom klättra.

Skönt med lite chill i bergen.

Titlis där på andra sidan, inte långt bort att säsongen är igång även om det inte ser ut så nu. Men snart kommer snön.

På väg neråt i solnegången.