Öppning av Titlis

Från cykling till skidåkning, jag föredrar ju det senare. Idag öppnade i alla fall Titlis och glaciären upp för skidåkning, rätt så tidigt mot vad det brukar, men det var faktiskt väldigt fina förhållanden i pisterna där uppe. Dom skulle lätt kunna öppna tidigare, men är en del jobb med att pista igen och täcka glaciärsprickor osv, så därför blir det ofta senare när det kommer mer snö.

Vilket fall, jag skrev att jag inte var så peppad att åka utan mer ville komma upp och titta, samt fota en del saker… Men när jag kom upp var det sjukt härligt och betydligt ”roligare” än jag tänkt mig dom åk vi gjorde. Fokus idag låg dock mer på jobb. Jag och Oskar fotade en hel del, det mesta var Oskar som plåta en del bilder på mig för ett reportage och några sponsorgrejer, mestadels porträtt. Rätt kul, tror vi fick en del bra. Ett åk drog jag ut utanför pisten och märkte det var rätt skaplig snö, så vi hann även med att skjuta någon åkbild, både från marken och luften. Ni ser bilderna nedan, där Oskar lekte runt med min A9 och drönare lite. Ser ju rätt bra ut snön ändå. Bilderna kanske ljuger lite, eller så här. Det var rätt mjukt även under, så om man kunnat åka längre sträckor så hade jag sagt att det var jäkligt fint. Nu är det väldigt begränsade ytor. Kul att öppna upp säsongen här i alla fall. Det jag tänker på nu är varför jag inte har någon sjukt bra träningsset up här, jag har liksom glaciär och backen hemma, hade varit så sjukt skönt att kunna nöta slalom här nu i oktober. Slippa åka iväg.

Till slut så skulle jag vilja avsluta detta inlägg med en hel del bilder på glaciären, först för jag tycker det blev coola bilder och jag hade tänkt på dom en hel del att jag ville ta dom, men också som en liten påminnelse och väckarklocka att Steinberg där man åker på vintern och ser ut som en Autobahn fakitskt är en sjukt stor glaciär och nu innan snön kommer ser ut så här. Värt att ha i backhuvudet, även om jag inte vill skrämma bort någon. Man får ju dock lite ont i magen när man ser vissa. Jag får för mig att det är betydligt mer än vanligt, kan ha fel.

Behöver nog inte skriva det, men kolla detta, wow.

Åt andra håller kommer snön närmare

Uppe på glaciräliften

Oskar och jag i släpliften.

Inte alls särskilt mkt folk uppe idag. Rätt lugnt och fint.

Några svängar ute i det mjuka. Foto: Oskar Enander

Snyggt släpljus Foto: Oskar Enander

Samt samma svängar uppifrån luften. Foto: Oskar Enander

Hade tänkt åka upp typ en timme eller så men blev betydligt längre. När klockan slog 13.30-14, så krävde jag dock att få något i magen. Nudelsoppa på toppen, krafitg lunch, haha, men gott.

Glaciären från luften där ni ser en del sprickor, resten kan ni spana in nedan


Detta är ingången på Steinberg, krävs en del snö innan denna är ”täckt”…