Smakprov av lite downhill

Efter att ha cykla lite senaste veckan och sakta men säkert ökat nivån och svårigheterna neråt, eller snarare, jag har märkt att Oskar succesivt ökat svårihtesgraden för att få mig intresserad att testa mer. Först sa jag bara att jag cykla vägar neråt, seden blev det någon stig osv… Efter igår så lyckades han lite.

Vi var uppe och cykla lite downhill. Dom har byggt en ny trail här, som ska vara nivå för nybörjare, mer flow än för tekniskt och vi körde även någon annan slinga, som överraska mig väldigt positivt. Mycket lättare och härliga trails än jag trott. Så vi låg och loopa ett gäng igår och för varje åk blev det roligare. Jag låg dock mestadels sist och körde i mitt tempo, men jäkligt roligt.

Så om jag innan igår ville ha en cykel, så vill jag nu verkligen ha en cykel. Att ha dessa möjligheter utanför, skulle jag vilja ta vara och lära mig mer av. Haha det roliga igår kväll tänkte jag så här. Hur fasen ska jag hinna detta, ”Jag vill bli bättre på surf, golf och nu kanske cykling. Fan det blir för mycket att hinna, måste prioritera”… Haha, jag behöver väl inte nämna att skidåkningen inte behöver räknas in här. Det jag nämnde är ju mina hobbys jag vill utveckla.

Lite skämt och sido, för jag överdriver lite ovan, men så fort jag gör något som jag tycker är lite roligt så får jag direkt tanken, hur ska jag bli bra så bra som möjligt på detta. Just cyklingen känns dock som jag var så dåligt så kan ha en snabb kurva uppåt, det gillar man;)

En av polarna igår, Lars, ni ser han längst ner. Han hade en elcykel, med sjukt kraftig motor på. Han kunde cykla upp, snabbare än liften, med hjälp av motorn men även rätt mycket egen kraft och framför allt teknik. Han är sjukt bra cyklist. Det är fasen rätt bra kombo, att få träningen upp men leka ner, i ett snabbare tempo, motorn gör ju att du kommer upp på ställen du omöjligt skulle fixa annars. Så kanske är en elbike man ska ha.

Söndag och vädret är som det varit senaste veckan, helt magiskt, Engelberg levererar verkligen sin bästa, bästa sid för tillfället. Jag tror faktiskt det blir lite cykling idag också. Vädret i sig gör mig annars lite stressad, jag skulle gärna vara iväg och åka skidor, för jag vet att högtrycket inte håller för länge. Vi åker på måndag, tror vi kan få några bra dagar även då. Men om jag bestämt hade jag styrt om och dragit nu för att ta vara på förhållandena som är på glaciärerna just nu. Men är svårt när man är en stor grupp som kommer från olika håll, är omöjligt att vara för flexibla. Synd!

Oskar, Lina och Paula står redo ner mot Engslen.

Som ni ser, rätt härligt flow ner mot dalen.

Här ser ni stigen ner från ovan. Magiskt va;)


Alltså färgerna och klarheten i luften gör det så vackert just nu.

Jag i lite action på väg ner mot Jochpasssidan

Fokus!

Lars på väg neråt

Men här även på väg uppåt. Han var som sagt snabbare än oss i liften upp, och då hann han även stå och snacka längs vägen och typ vänta in oss. Coolt!