Intressant ställe

Imponerad av dagens set up, Diavolezza, ligger ju strax utanför St Moritz upp mot Livigno hållet. Det dom har gjort här är att i våras, spara massa snö genom att täcka backen med en stor duk. Där av när dom tog bort den för dryga veckan sedan så fanns det gott om snö kvar och när dom hade någon kall natt så kunde dom även spruta ny snö som nu ligger på toppen. Med pistmaskin och en påbyggd balk, alltså vattensystem, så har dom snabbt lagt en sjukt fin grund och underlag. Därför hade dom möjlighet att igår öppna upp här trotts att det inte är en glaciär.

En av fördelarna här, det är bara öppet för Schweiska laget, så inga andra… Förutom jag då, hmm. Sedan hade vi enbart en längre gondol upp, men där du inte likt Saas Fee, Zermatt måste kriga sig fram och upp till toppen med 1000 andra. Så betydligt mindre energiläckage på vägen upp.

Lite nervöst att annars hoppa in helt själv med ett annat lag. Visa lite vad man går för tidsmässigt, det är ju lite det dom vill ha, bra matchning. Jag lyckades ok idag, inte snabbast men med där uppe helt ok. Jag tycker jag åker bra, men det är en känsla som är svår att beskriva och som hängt med sedan slutet av NZ, som jag inte gillar. Det gnager lite på mig att lista ut vad det kommer ifrån. men enklast sagt, tycker jag fått att det inte går lika rent som vanligt när jag väl sätter trycket. Testat lite olika saker, men blir ingen större skillnad. Så kanske bara handlar om att jag måste kliva på ännu mer. Nej men en sån liten sak kan få dig att gå runt och fundera, utvärdera och tänka vad du måste göra eller ändra, vilket också är lite intressant.

Ny dag imorn, men relativt skönt att dag ett gick rätt bra. Brukar alltid kunna var lite så där, innan man kommer in på riktigt till dag två.