En riktigt Söndag

Helgen har varit rätt härlig, särskilt igår Söndag, lördagen var långt ifrån härlig, återkommer till det. Nej men igår, vädret var typ regnigt första dagen på säkert 10 dagar eller två veckor, så utan någon som helst ångest att man var slö kunde jag ligga inne hela dagen. Pysslade i lägenheten… Det innebär alltså att jag rensa och slängde saker och städa i ordning lite, kolla serier, det ända jag faktiskt gjorde var en fika hos en kompis. Var och testa hans espressomaskin som gör att jag nu typ kan sparka ner min i källaren, nej men så farligt är det inte, men den var fin och gav mersmak i alla fall. En lugn Söndag var verkligen något jag behövde.

Lördags då, jag valde att ta en lite mer mediafri dag, ingen kamera, kände det kunde vara bra. Min lördag skulle egentligen vara min vilodag. Vila upp kroppen och benen efter tre dagar på is i Diavolezza, det behövdes. Men sedan var det solig och fint, ett gäng kompisar som skulle ut och cykla. Så jag blev ganska lätt övertalad att hänga med, men med ett krav från min sida, ”då tar vi det lugnt”… Ni kan nog sedan rätt lätt gissa vem som typ drog upp tempot och skapade en tävling som eskalera i riktigt pannbens-krig, sista 300 fallhöjdsmetrarna av dom 800 vi klättra. Jag hade lånat en jättefin cykel som gav bra respons, jag kände mig stark, så jag kunde liksom bara inte hålla mig, utan blev tvungen att dra upp tempot och känna lite på gruppen. Sedan blev det, rakt in i väggen, och jag var rätt skakig hela kvällen för jag tryckt på lite väl hårt som det kändes efteråt. Men man måste ta vara på dagar när man känner sig stark, och inte underskatta vad känslan att trampa in som segrare även på en sådan tur med kompisar kan ge. Haha, jag låter ju lite sjuk. Nerför och i downhill cyklingen kan jag dock lova att jag lät någon annan vinna och totalt förnedra mig i, där var jag långt bakom och gick partier där jag inte kände mig bekväm. Men där är det kul, när jag känner att jag inte riktigt har det, som där, då har jag inge problem att ta det lugnt och visa mig dålig, jag behöver inte bevisa något. Är nog rätt klokt. Så jag behöver inte försöka vinna till varje pris;)

Idag väntar gymmet!

Känsklan att vakna upp till detta, regnar över byn och snön närmar sig neråt.

Ganska svalt och ruskigt när jag gick ut på balkongen för lite luft.

Idag måndag,. nyhetsmorgon på tv:n och kunna njuta av en fin kopp kaffe.

Min nya favoritkopp. Haha, intressant va?? Nej men färgen gör sig bra på bild.

Senaste tre dagarna har jag ätit pumpa i olika former, sallad, taco och soppa. Här har ni pumpa-tacon som är rätt lätt, smidigt och sjukt god.

Jag älskar ju att äta saker i bröd.

Sedan soppan, lite för tjock konsistens, men god och smakrik… Jag gillar ju att laga mat, men jag skulle inte säga att jag är särskilt bra eller så komplicerad, mer att jag nästan varje dag tar mig tid för att laga nåt bra, slänger sällan ihop något skit, just för jag tycker det är kul. Jag vill lära mig mer och utvecklas. Jag gillar dock mest att laga till mig själv, utan press utifrån, då kan man chansa lite mer.

OBS, detta kan jag ha skrivit innan, men i så fall skriver jag det igen…Kände typ igen det själv;)
Jag har länge gått och spanat på ny espressomaskin. Jag har sedan ett drygt år tillbaka drömt om en La marzocco, Linea mini. Mest för att jag vet att det typ är den ”bästa”, men den är så jäkla dyr, så har försökt hitta något annat i en mer sund prisklass. Här har jag en Solis maskin som jag köpt här i Schweiz för något år sedan, runt 7000Sek, så betydligt billigare. På pappret, eller enligt proffs så är den säkert inte särskilt bra, men den ger faktiskt överraskande bra resultat och gör mig alltid glad. Så just att jag kan vara glad för hälften eller en femtedel av priset på det jag strävar efter, får mig att tveka och gjort att jag just inte köpt någon ny. Men man kan ju säkert vara mer än bara glad, så jag ska tänka vidare;) Denna maskin är dock ett tips. Gårdagens fika jag nämnde rörde en rocket espressomaskin, så nu surfar jag runt bland dom.