Lite lätt avhängd

Är ju som sagt i Schnalstal eller Val Senales som det heter på Italienska, faktiskt första gången någonsin jag är här. Rätt sjukt ändå, ,med tåv nya ställen på en vecka, men också lite uppfriskande. Jag mötte upp med Matts och Andre som ligger och värmer här inför Sölden, tillsammans med Italienarna. Så samma blev det för mig, fast in i Slalom tillsammans med dom Italienarna som inte kör Sölden. Så nya kompisar att matcha med idag också. Det roliga var att trotts att vi hade riktigt tufft, isigt, slagit och rätt brant, så fick jag känslan att det kändes rätt bra. Men när jag kom till videoanalysen så gilla jag inte det jag såg… även för då märkte jag att Gross hängde av mig med en sekund… Så nya tag imorgon igen.

Val Senales är en ganska stor glaciär, som verkar riktigt poppis för även längdåkarna då man ser många av dom större landslagen här. För alpint är dom vanliga backarna helt ok, men inte topp, det har dock för något år sedan byggts en ny backe där vi är nu och tränar, där dom har tillgång att spruta snö och komma in med vatten för att preparera backen. Så det är ju grymt. Denna backe är dock nästan uteslutande avstängd för Österriksika och Italienska landslagen , så är dom som helt bestämmer vilka som kör och tränar här. Tror typ der är Österrikiska skidförbundets president eller liknande som är med och äger området. Vi har i alla fått komma hit med några gubbar, dom vill garanterat ha något tillbaka för det, eller ha en upp. Typ träna i Åre inför hemma-vm nästa år eller liknande. Det roliga är att det bytts och dealas en hel del så. Om ni får köra här vill vi ha det, osv och ibland är folk bara snälla och välkomnande också.

På start med italienarna


Mestadels skugga, men på slutet började solen bryta in över backen


Andre och Sveder njuter av en kaffe på toppen av passet. Ryktet säger att Andre prestera rätt snabba tider idag, trots ispåse på foten, kul att höra inför Sölden.