Pop Your Airbag

Den 14:e November ska vi i Stiftelsen MM Rapaport Hargin och tillsammans med Alpingaraget ha ett vad jag tycker väldigt intressant event Alpingaraget. Dit jag verkligen tycker ni ska komma till. Haha ändå bra att jag tycker det är intressant, har ju ändå varit del i att vi ska göra det… Jaja, i alla fall. Vi bjuder in för en kväll med fokus på att lära sig, förstå sig på sin säkerhetsutrustning bättre. En av anledningarna vi gör detta om jag får ta det från min egna synvinkel. Jag ser att väldigt många, köper utrustning som man alldeles för sällan främst tränar med men även kontrollerar och håller uppdaterad. På transceivern släppts nya uppdatering som jag tycker att man hela tiden hålla sig till den senaste programvaran, den har även serviceintervaller man kan se i menyn som även dom är kloka att hålla efter. Samma gäller airbagen, där jag även tror det är extremt nyttigt att då och då testa dra den. Har erfarenhet där många som sagt att det inte är helt lätt, så som med mkt annat kan nog träning skapa bättre erfarenhet och rutin som kan hjälpa om man skulle hamna i ett skarpt läge. Vilket fall finns betydligt mer kunniga personer som kan detta bättre än mig, dom vill vi ge er möjlighet att träffa för att få svar på frågor och få mer kunskap ifrån i dessa frågor.

Nedan är några punkter på vad vi vill kunna erbjuda under kvällen.

På plats kommer du kunna…
• …fråga de auktoriserade bergsguiderna Mårten Johansson och Andreas Bengtsson om säkerhetstips inför vintern

• …träna på att dra din lavinryggsäck utan kostnad eller öva på en av våra

• …få hjälp att uppdatera och säkerhetskontrollera din transceiver

• …få chansen att vinna fina priser från Alpingaraget

• …träffa representanter från ledande varumärken inom lavinsäkerhetsutrustning

• …passa på att fråga om resten av din utrustning och upptäcka säsongens nyheter

• …handla lavinsäkerhetsutrustning till bra priser under hela kvällen

och inte minst – kom och mingla, prata om säkert tänk på berget och peppa inför vintern med likasinnade. Vi bjuder på dryck och tilltugg och utlovar grymt bra häng! Det är bara att trilla förbi och självklart gäller fritt inträde.

Ni kan läsa mer om eventet här. Där man även kan osa till event@alpingaraget.se, så vi håller ungefär koll på antal som väntas.