Helly Hansen

Om ni varit uppmärksamma så kanske ni lagt märket till att jag hade nya skidkläder när jag var uppe och körde skidor i Engelberg senast. Det är faktiskt så att jag bytt partner där till Helly Hansen som framåt kommer supporta mig med framför allt skidkläder men även vid sidan av backen… Jag längtar redan efter nästa års båtsäsong, hyfsad partner där alltså, haha.

Ni som har följt mig ser ju att jag bytt klädmärke en del genom åren, vilket ju är lite kul. Men förra året var lite annorlunda. Efter det som hände med Matilda ifjol, så bröt jag mina avtal på friåkningssidan, eller framför allt skidkläder. Jag ville inte ha någon som helst press utifrån, inte för att någon partner någonsin skulle satt det. Men jag ville mer för mig själv känna, när jag sticker ut och åker friåkning så är det enbart för att jag själv vill och inte för någon annans skull. Det var en viktig sak för mig själv att känna, så jag tackade nej till pengar pga av detta. Och sedan kände jag känslomässigt att jag helst körde Peak, som Matilda, lite lustigt men det kändes på något sätt rätt för mig. Har en del kompisar och bra relation med dom sedan alla Matildas år hos dom, så där stötta Peak mig på ett bra sätt. Tack för det!

Nu känner jag lite annorlunda, en vinter har gått, jag känner mig tryggare i min sak. Är fortsatt enbart för mig själv jag sticker ut, som det alltid har varit. Men jag kände mig redo att dra igång ett nytt samarbete, där jag tycker Helly Hansen passar in min profil utmärkt och jag ser fram emot att utöver stora berg, massor av lössnö, timmar på sjön, även hjälpa till att bygga upp det alpina kläderna genom att dom nästa säsong även pryder mina landslagskläder.

Helly Hanssen har ju sakta men säkert även gått in i skidförbundet som klädpartner. Förra året genom alla europacup/juniorlaglag, i år även damer världscup och nästa år även som sagt vi herrar världscup. Är en övergångsperiod som tar lite tid. Vilket fall, det känns kul att kunna ha samma partner på friåkning och vid sidan, som när jag framåt racar och representerar landslaget.

Jag är peppad på detta, och glad att vara en del av HH team framåt. Nu längtar jag till snön kommer och jag får dra ut på riktigt med dom första pudersvängarna ner i Steinberg.


Jag var ute på HH showroom i Stockholm igår på möte, kolla nästa års kollektioner och snacka lite roliga ideer för framtiden. Några saker jag ser fram rätt mkt emot.

Här är delar i en 140 år kellektion dom kommer släppa nästa år i några få utvalda butiker. Det finns några riktigt fin saker som jag redan igår försökte lägga beslag på.