Raceredo!

Då är det dags igen. Kom just tillbaka till rummet efter, nrlappsdragning, middag och racemöte. Kl 11.00 imorgon sparkar vi igång årets slalomsäsongen, ja det är finsk tid, 10.00 är det som gäller för er där hemma. Det känns riktigt kul att snart vara igång igen, från nu fram till slutet av mars är ju den bästa tiden på året. Racesäsong är ju så mkt roligare och mer instensiv, och det är ju just detta man tränar för typ resterande 2/3 av under året för.

Levi är en backe jag gillar och gjort en hel del bra resultat i, hoppas kunna fortsätta på den vägen imorgon. Jag är dock lite osäker vart jag står för tillfället, tycker jag har något steg kvar i åkningen innan jag kan säga att jag kör för pall och seger. Jag tror bara jag måste få ett race i benen så tar vi det där ifrån.

Kan låta konstigt att man inte är tokredo och i superform, har väl ändå haft 8 månader på sig sedan sista WC:n i Aspen. Då borde man väl vara redo. Det som gjort mig lite osäker är att jag under en del i Sep/oktober snurra upp mig själv lite på läktaren, gick åt ett håll materialmässigt vilket jag trodde på var rätt för att utvecklas ännu mer, men insåg lite väl sent att det var fel väg. När jag nu tycker jag kommit tillbaka åt rätt håll, så har det genast gått mkt bättre men jag känner jag inte hunnit bygga upp den där riktiga tryggheten och tempot i åkning pga detta. Men snart så;)

Jag är vilket som redo att kasta mig ut genom grinden för att ösa allt och se vart det slutar.

Gårdagens aktivitet för att hålla oss lite aktiverade, fotbollstennis. Jag gillar min hyfsat viga spark här.

Fotbollstennis är ju fruktansvärt rolig, särkilt när man får igång lite spel och det blir tajta matcher. Jag är inne i en bra streak där, minns inte senaste mitt lag inte vann, sånt som är sjukt viktigt och rätt roligt. Så ta med den känslan ut i backen. Haha kanske lite oskönt att lyfta min vinststreak, får ju säga att jag oftast har tur med lottningen för att ta ner mig själv lite.


Idag körde vi träning 10-11. några snabba åk i en backe i närheten av racearenan men lit mer lugnt.

Sedan vid 15-tiden precis efter damernas race, så fick vi chansen till tåv friåk i racebacken. Skönt att känna lite på snön. Det är inte så bra snö som det brukar, utan var rätt rulligt och stundtals löst. Eller den lilla hårda yta som är där brister stundtals. Så kan bli lite stökigt delar imorgon.

Toppen, och Levi i sitt rätta jag. Dimmigt och rätt kallt på toppen, trots tempen vara visa -1.

Lugnet före stormen

Den där känslan att vara i starthuset igen. Här inne kommer det vara en del sköna känslor imorgon när man bygger upp racetagget.

Först och redo för hangåkningen.