Tillbaka på pallen

Är med ganska skön känsla jag vakna upp idag med idag, en viss lätthet ändå och glädje, klev upp av mig själv vid 06, det talar sitt tydliga språk. Gårdagens premiär blev ju typ 10ggr bättre än vad jag trott och vågat hoppats på. Överraskar även mig själv lite att jag gick in och prestera så där. Men extremt skönt!

Det började redan under morgonens inåkning där jag helt plötsligt kände ett jäkla klipp och driv. Snön som lagt sig över natten förändra förhållandena en del, så helt plötsligt svara det rätt fint för mig. Jag tryckte på 3 åk där jag själv kände, ”fy fan, rätt bra ändå”, hade sedan en en tränare som kom ner och höll med, ”fy fan va du sätter det i falllinjen idag”. Man är glad när man själv har den känslan och någon lägger märket till det direkt.

Första åket var bra, men lite passiv brant gjorde att jag låg 12:a, men jäklar vad tight det var och utan att höja min egen prestation, men extremt många som kör bra slalom. Satt och kolla första åket nere i team hospitality efter mitt åk och insåg att om man vill vara med och leka så är det fasen full gas som gäller. Ingen nyhet, men man såg det så tydligt hur hela gänget klev på. Stressande men och motiverande.

Vilket fall, andra åket, målet var bara att dra igenom laggen lite till i branten. Jag gjorde det bättre och helt plötsligt en annan fart där nere. Kändes inte som ett pallåk, men det blev det efter lite tur från mitt håll. Dave Ryding var gårdagens bästa åkare och hade varit etta om han inte lagt en innerskida, även Myhrer visa med åkningen vart han vill hålla hus senare i vinter.

En rolig sak var på start var när tränaren 30sec innan andra åket viska i örat, om du vill upp på pallen så är det nu det gäller, ut och kör. Jag tänkte faktiskt, ”men sånt pallläge är det väl inte, men visst nu kör vi”. Haha och han fick lite rätt.

Jag är dock lite stolt över hur jag prestera igår, trotts att det inte gått så bra och tillsammans med lite andra saker som gjort att jag inte haft det där riktiga tryschet mentalt sista tiden, så lyckad jag komma in i racemode och presterar. Jag ska dela lite mer tankar kring detta senare i dagarna när jag har tid. Stockholm nu för två dagar, har lite saker under dagen att fixa, sedan imorgon har vi vår POP YOUR AIRBAG event på alpingaraget med MM . Det ska bli en rolig kväll, så kom dit!

Hörrni, haha kanske inte så konstigt att säga det, men jäklar va kul att racesäsongen är igång. Dags att ta med dom detaljer jag gjorde bra igår, gnugga vidare för att kriga för fler pallplatser i vinter.

Yes, det där leendet ljuger inte;) Foto: Nisse Schmidt

Foto: Nisse Schmidt

Den här bilden gillar jag, ser stödet på yttern och hur innern sticker iväg ner mot nästa. Foto: Nisse Schmidt

Härligt att dela med dessa. Felix är en fin vinnare, idrottsman och vän. Foto: Nisse Schmidt