Från is till puder

Samma visa som så många ande gånger, hade tänkt ta en lugn dag idag, men insåg ganska tidigt igår kväll att det inte skulle bli så. Fick känslan att det nog var bättre dra upp och åka, njuta av lite orörd puder innan helgen, och jag fick en känsla att vädret skulle vara bättre en lovat. Men jag vakna tog en lugn morgon, lång frukost och ett videomöte, som faktiskt handla om hemsidan, att faktist putsa upp den lite. Kan återkomma om det någon annan dag när jag har mindre att skriva om eller dela, skulle behöva lite tips där.

Vilket fall, runt 11 drog jag på mig skidkläderna och drog uppåt, möte upp med ett gäng kompisar och körde nåt åk, fota och njöt av all snö. Det var ju säkert runt -15 uppe på toppen så snön var helt magiskt lätt. Jag skulle vilja säga så här, som snön var idag är det faktiskt inte så många dagar på en säsong. När man fotar om man bara plöjer genom snön som ryker långt över huvudet. Se typ min Insta här, eller Oskars för lite smakprov.

Jaja, några åk uppe i kylan och sedan var det ner och värma upp sig hemma med en kaffe. Jag älskar verkligen detta ställe, haha, ni vet det redan, men att komma hem och få klämma in dessa dagar. Det är något särskilt med det.

Att igår liksom sätta stålkanterna i is, ta i till 200% för att hålla emot krafterna och ligga på gränsen till vad jag klarar av för att åka snabbare och bättre. Till idag ligga och surfa på bakändorna, med snön över huvudet och med ett stort smile på läpparna. Båda två delarna har sina charm och är lika roligt, friåkningen och lössnö kanske lite roligare på ett sätt, om man bara jämför åk mot åk. Men charmen med att utmana sig själv på olika plan varje dag för att bli en bättre slalomåkare gör att hela helheten med all träning och framför allt race, i med och motgångar med all adrenalin det innebär, är som en stor bergochdalbana känslomässigt. Allt det, det tycker jag är roligare.

Kanske bara hel enkelt borde skriva att jag gillar båda delarna.

Trevlig fredagkväll på er!


Med frostiga rutor och ett litet hål kunde man skymta toppen genom gondolen. Lite arty bild ändå

Dagen gäng. Står och planerar åket ner i Steinberg

Oskar och Piers glider ut mot nästa branta del, och letar lite möjliga foto-spot

En storfördel dessa tider är nordläget på Titlis och självklart höjden. Berget får inte så mycket sol, så snön håller sig fint. Så denna tid blir det mycket åk i skuggan. Lite kallt och kyligt bitvis.

Simpa går djupt


Simpa går ännu djupare. Detta är ett klassikt foto-spot denna årstid.

Nöjd kille efter att fått tummen upp från Oskar att jag satte en banger framför kameran… Eller bara glad över att det typ är världens härligaste dag på berget.