Stegvis ökat fokus

Pre-campet Val-d’Isère är klart, igår efter åkningen brände jag tillbaka mot Engelberg, hade egentligen tänk åka söderut mot Monaco för att vila upp mig till nästa vecka… Men det snöa för mycket för att jag inte skulle dra tillbaka hit och kanske få åka några svängar puder.

Var i alla fall tre bra dagar vi fick med träning i racehanget, tyvärr var det inte tillräckligt klart för att köra hela sträckningen så missa den övre som också är den svåraste, men vilket fall sjukt nyttig träning.

Är lite kul hur det funkar dessa tre dagar. Dag 1 kommer jag in i träningen rätt avslappnad. Jag är ju fokuserad och vill åka bra men det där sista fokuset saknas, dag två ett snäpp upp, sedan igår vet jag att det är sista dagen innan race där. Så med två dagar av ”uppvärmning” är det mentalt ett annat fokus, när jag lämnar hotellet vet jag att jag ska ut och leverera och sätta en sista bra prägel och känsla när jag sedan nästa vecka är tillbaka där. Är små saker men man känner i kroppen när man har träningar som är så, den känslan höjs ju upp 5ggr till när det väl är race, därför det ofta är så annorlunda när man väl kastar sig ut i grinden.

Vilket fall, jag tryckte max, kände mig bekväm, stabil och som att farten skulle finnas där. Men varje åk jag kom ner så fick jag se mig slagen av några åkare, sånt som stör mig en del för stunden där. Bland annat en jäkligt ung franks kille, tror han var född 97 som satte några väldigt fina åk. Jaja, känslan jag lämna med i åkningen var det jag sökte efter, farten får vi plocka fram nästa söndag istället.

Är ändå kul angående race och träning, jag prata med Julien Lizeroux igår om det och vi skratta åt hur konstigt det är. Ibland kör man som en kung på träning och kommer till race och faktiskt inte presterar som man vill, ibland har man kört långsamt och slitit och kommer till race och helt plötsligt är man på pallen. Han beskrev innan Levi hur han och Grange kört med några andrs, varit avhängda men 1-2 sec och bara legat på rummet efter, ”va fan ska vi göra”, sedan några dagar senare prestera bägge väldigt bra. Man kanske inte slappnar av utan vet man verkligen måste plocka ut max, är lite konstigt det där. Tror typ träning är 80% åkning 20%mentalt, race är ibland mer 50%/50%.

Nu ska jag sluta babbla.