8:a i snökaoset

Vakna just upp i Val d’Isère, dagen efter race. Jag hade som plan att dra direkt igår efter race men kände att snökaoset kunde ställa till det på vägarna, så tog en lugn kväll och rullar vidare idag istället.

Ni som såg racet igår såg ju att det snöade en del, det var faktiskt galet hur mycket snö det dumpa och kom över dagen igår. Andra åket kan nog vara det klart snöigaste jag tävlat i. Det som rädda oss lite var elljuset som gav vissa konturer ändå, även om det inte riktigt hjälper när brillorna får snö på sig, sedan att underlaget under snön var världsklass. Galet va allt folk i backen fick jobba igår, på andra åkets besiktning var det lätt 100 pers som stod och skotta, körde snöslungor, pistmaskiner, verkligen all in för att få till det.

Min 8e plats jag slutade upp på är jag rätt nöjd med. Jag tyckte jag bemästra det hela ganska fint, andra åket kanske blev lite väl tufft för min sida, men jag brukar kunna ha ännu större problem i åkningen när sikten är så dålig och även när det är så pass långsamt satt som i andra åket. Så överlag en bra dag, bygger lite mer självförtroende med ett till resultat. Åkningen finns där för fler roliga race framåt.

Annars kul för laget och Andre med en pall, efter sura uråkningen i Levi. Två pall på två race, det stärker oss, nu är målet en dubbelpall snart;)

Nu ska vi se om vi tar oss från Val d’Isère, eller om vi är insnöade.

@Bildbyrån

Igår morse på väg upp mot besiktning. Känslan i sittliften var något kall och ruggit

Över natten hade det inte kommit så mkt snö, det hela bara ökade under dagen


Min bror Jonas var och titta och stötta från målet igår. Här framför ett gäng bilar tillbaka på hotellet som visar rätt bra mängden som kom under dagen.