”Måljobb”

Ligger på sängen här i Alta, lite trött och frusen efter dagen. Efter fyra dagar bra träning har jag nu dubbelvila, innan vi drar igång inför Madonna racet på allvar. Min sista träning inför vilan var jag riktigt nöjd med, satte ner några fina åk och fin känsla på det hela.

Idag var planen ligga på sängen, dricka kaffe och kolla GS, ha en sån där sjukt mysig dag. Istället hamna jag och fick ”jobba” i mål. Vi behövde en extra person som tog position i mål, ”hjälpa” grabbarna i mål, skicka rapport uppåt och bara se allmänt bossig ut med en öronsnäcka i ena örat. Jag var väl inte så svårövertalad, ville hjälpa till och tyckte det kunde va kul att fota lite också. Man får ju dock ingen superpositon fotomässigt och orkar sedan inte gå lös helt med kameran. Det svåra var att fota Matts och Andre när dom gick i mål och samtidigt skicka upp i radion, ”Matts 0,04 behind, place 2”. Jaja, bra för mig att få känna hur det funkar lite… Och som sagt, första åket var det fruktansvärt kallt att stå där nere. Så mellan åken brände jag hem och la mig under täcket 45 min för att tina upp något. Hyfsat vek man är, haha. Till min räddning så hade jag inga täckbyxor utan rocka jeans i -10. Dumt val.

Gårdagens träningsbacke, den där nere till vänster.

Fin backe, som bara ligger 5min från hotellet som tränarna fixat.


Matts går in i andra, bara 0.04 bakom Ted och sluta upp på en fin 6:e plats. Han var väödigt nöjd i slutändan, men när man går in så tight bakom så är ju första tanken oftast. Faaaaaaaan!


Här kan man se att det var rätt kallt första åket och att det inte var så konstigt att jag frös.

En blandning av att man känner av 1.10 GS ner för Gran Risa i benen och Andre inte var helt nöjd med åkningen. Delvis dock bra åkning och fart.

Luca De Aliprandini får dra näven iför hemmapubliken

Dagens hjälte går över mållinjen

Hirscher verkligen krossa alla andra och vann med 1,70 Sec, det är helt sjukt. Hatten av och kul att få se honom live.