Tight avslutning och julledigt

Jag glömde faktiskt av mig lite att ge en update inför Madonna, jag tog en lugn torsdag och sedan var det helt plötsligt racedag. Vilket fall, gårdagskvällen kanske inte riktigt blev vad jag hoppats på. Med en stigande formkurva kände jag mig rätt redo för att trycka ner något bra, men blev bara inte enligt plan. 1,34 bakom maskinen Hirscher så slutade det upp med en 18:e plats. En större miss i andra åkets nedre del grusade någon mer skaplig placering. Är dock skrämmande hur tight det är. En miss och du är 10 platser ner, tjena. Eller om man som sagt inte heter Hirscher och gör en miss men vinner ändå.

Det är dock något med Madonna, jag gillar stället, är en fin backe som jag borde trivas i men är en backe jag sällan gjort särskilt bra race i. Så jag tar min 18:e plats, glömmer det racet, och njuter av några dagars julledighet nu.

Just det, en kanske intressant sak från igår för vissa av er. Första åket var extremt greppig snö, så det gällde att vara extremt ren på snön, annars flög tiondelarna förbi. Känslan var dock väldigt skön. Men inför andra så valde jag byta skidor och tog fram racelaggen från Levi och Val d´iser som börjat gjort sitt då dom har extremt tunn stålkant och vi valt att spara till mer aggressiv snö. Efter första så valde jag dock som sagt att byta tillbaka samtidigt som jag gjorde en justering på pjäxan, Enkelt sagt, jag klev upp 2mm i hälen inne i pjäxan. Allt detta för att få mer släpp neråt och troligtvis en växel till i farten.

Till andra åket hade dock förhållandena ändrats, det var svalare i luften och snö betydligt hårdare och mindre sticky, vilket jag inte hann läsa av. Så minna ändringar var inte rätt beslut, blev tvungen att hålla mer än jag kunde jaga. Så i slutändan hade det nog varit bättre att behållit första åkets set up, men om man vill ”vinna” (va med i toppen), måste man våga chansa lite. Igår gick den inte hem helt enkelt… Alltså detta är finlir, men som är med där bakom och kanske kul att få ta del av.

Efter racet igår valde jag att stanna kvar även om man gärna bara vill hem till Jul. Men jag packa ihop, tog det lugnt och sov sedan några timmar innan jag vid 05 tiden imorse hoppa in i bilen. 5h senare rullar jag in i Engelberg, så rätt lagom och skön tid, så det inte kändes som en resdag. Dock smart beslut, fjolårets resa var nog topp 1 tröttast bakom ratten jag gjort, så moget att inte göra om samma i år. Man lär sig ändå:)

Nu lite Netflix och sedan göra sig redo för tomten.


Torsdag och suger in atmosfären inför race

Warm up inför race, runt 15 tiden

Detta är det bästa med kvällsrace, man får gå i mörkret och närma sig ”arenans” strålkastarljus. Det är en speciell känsla, typ stå och lyssna musik i mörkret och sedan hoppa ut inför 15,000 människor. Kontrasterna blir bara ännu mer tydliga jämfört med på dagen

Foto: Bildbyrån

On the road i soluppgången

Hallå där, snacka om energiboost

jaha, här var det paket på ingång.

Från Mattias till Mattias, God Jul på dig… Detta kan bli min sista apple produkt om jag inte är nöjd med den. Min förra Iohone köpte jag dryga året sedan och den har inte annat än strulat och typ gett upp med allt från batteri osv redan efter 6mån. Så nytt försök nu.

Sedan en snäll partner som tajma en leverans lagom till Julafon, tack HH för att jag fick lägga något under granen. Dock rätt så dåligt att jag inte kunde hålla mig till imorgon.

Middag

Och det bästa en hemmagjord kaffe med kola som en snäll kompis har bakat och gett i julpresent.