Mot Oslo

Munchen flygplats och på väg upp mot Oslo nu, efter två bra dagar i Pozza. Om jag ska va ärlig, så tog det emot lite att dra dit, typ själv, men nu i efterhand och känslan jag fick ut så var det rätt skönt och helt klart värd investerad tid. Nu borde jag vara redo för lite Parra och sedan kicka igång med Januari och 2018. Känns spännande att flyga mot Oslo, för jag har en känsla det kan bli ett grymt event, liknande Stockholm.

I Oslo likt Stockholm så står ju dom 12 bästa slalomåkarna på start, följt av 4 bästa från totalen. Slalomlistan går först och sedan fyller man på från totalen. För min del så var målet direkt, jag ska till Oslo, eller snarare så här, jag har inte försökt tänka en annan tanke utan sett det som självklart. Jag började dock året rankad som 15:e man, så krävdes en bra start på säsongen för att fixa det. Efter Madaonna stod jag på listan som 12:e man, så lätt som en plätt, haha. Nej men det var tight både upp och ner i listan. Jag är ju desto bättre i årets slalomocup, men detta är baserat på startlistan med poäng från även ifjol etc. Jaja nog om detta, nu är vi där och redo. Nej, men en sak som dock är intressant med cityeventen, dom poängen går in i slalomcupen, men försvinner efter säsongen så det inte ska bli ojämt mot dom som inte kör dom. Men om man vill vara med högt uppe i cupen, är det ju en fördela att få köra.

Apropå listor hit och dit, det är något jag försöker undvika under hela säsongen. Många som annars vill påpeka, ”skönt, du är 10, snart topp 7” eller liknande. Det kan ju vara en morot men jag vet också att det kan skapa onödig info i huvudet. Bättre bara att köra och se vart det hamnar i slutändan.


En vanlig syn sista månaden. Jag och Rudi, står och spanar in Gross på start. Gross imponerar mycket på mig under träningar, han kör bra och har en skön rörelse i åkningen jag gillar och inspireras av. Än så länge har jag inte tagit honom ett pass på träning… Även om det är jämt…. Jo jag har faktiskt vunnit ett pass, och det var parra i förrgår.

Igår var det väldigt fint väder. Dock kör man i skuggan där borta, så dom -10 termometern visa, kändes som -20 typ.

Bra träningsarena.


Kan detta vara ett av dom mest ångestladdade ställena, pisoarer längs autobahn. Man är ju typ rädd att gå in där… Mest för dom sällan är särksilt färscha och mysiga och bara en känsla att det är ett ställe man inte vill hänga själv på en mörk kväll, haha.