Oslo-Zagreb

Gårdagen blev kan man säga snöpligt kort, så jäkla tråkigt att få lämna tävlingen direkt. Jag fick ju dock vika mig mot vinnaren, eftersom Andre var kvällens gigant. Jag var direkt efter rätt så upprörd och besviken på mig själv, sa väl i tv att det var brutalt dåligt, och då syfta jag mest på min prestation än att just bli slagen av Andre. Andre var ju favoriten helt klart mot mig, men jag visste jag skulle behöva dra en riktigt bra start och sätta lite press i först åket, istället går jag hundradelen för tidigt, smäller i grinden, hamnar efter, blir stressad, satsar allt, åker ur. Sedan i andra har jag inte en chans att hämta igen det. Så tråkigt att det inte blev en match av det på riktigt. Därför var jag besviken på mig själv att jag inte lyckades hålla mig till planen. Men 20 min senare var det släppt och jag kunde se Andre segla hem segern och Frida knipa en 4:e plats.

Eventet i sig blev dock pga dimman lite avslaget, man såg inte publiken och publiken såg inte oss. Det som hade kunnat bli så jäkla bra, blev nu lite oturligt inte så bra. Men vädret är ju något man inte kan rå på.

Häftig fakta, i och med Andres seger så drog han upp som näst bästa manliga åkare i antal segrar, bara Stenis bättre. Det är rätt mäktigt. Antalet är 8 st.

Idag hoppa vi på ett chartrat flyg hela gänget, direkt ner till Zagreb. Ett Norwegianplan där vi var 60 pers på ett fullstort plan. Rolig info är dock att dom störta stjärnorna, flyger helt private jet, dom vill inte flyga där, men det är dom med mer än 30 segrar isch. Någon för dom ska klämma in någon träningsdag i Österrike och någon för dom ville ner desto snabbare.

Så imorgon är det race i Zagreb igen, för oss herrar är det torsdag nästa chans här. Så bara på igen.

Hmm, så där lagom nöjd efter första åket. @bildbyrån

Tack för en god match. Eller snarare Andre, ”Sorry för den”. @bildbyrån

Mot Zagreb


Som så ofta har en kön smog över stan och tyvärr nu var brutalt varmt. Ryktet säger, spring time uppe på berget.