Adelboden, nästa försök

Man kan säga att det går i ett nu. Imorgon är det race igen, Adelboden. Jag insåg nu att jag inte hunnit skriva om Zagreb eller uppadaterat sedan dess, kanske för jag behövde en dag att lägga besvikelsen där. Haha ok så farligt var det inte, men jag var irriterad och besviken ovanligt länge efter. Så behövde kvällen för mig själv, sedan var det gemensam resa med hela gänget mot Adelboden. En resa som blev betydligt mkt struligare eller mer spännande då vägen upp till byn hade rasat under natten pga stora mängder nederbörd/regn senaste 48 timmarna. Så efter flyg, storbuss, byte till minibussar och polistransport fick vi tävlande ta oss upp på en extremt lite alpväg via bondgårdar osv. Den allmänna vägen fick dom lägga sjukt mkt jobb på för att få brukbar igen, så all publik skulle kunna ta sig upp. 06:00 imorse öppna dom åter upp den och allt kunde rulla på som vanligt.

Efter så pass hårt och dåligt väder överraska sedan backen till det positiva, den hade ju lika gärna typ kunnat regna bort helt, men som tur var fanns den kvar och även fina förhållanden under dagen race och träning.

Zagreb då, jag tycker jag gjorde mitt bästa, det räckte tyvärr inte till. Vilket gjorde mig irriterad då jag åker bättre och bättre på träning och har en kurva som går uppåt enligt mig själv, men inte enligt resultaten. Jaja, sånt man inte kan lägga för mkt fokus på. Det som gladde mig mest här idag under träningen var att snön verkar betydligt annorlunda jämfört med Zagreb. Så förhoppningsvis blir det till det bättre, men det får vi se imorgon.

Adelboden är ett riktigt härligt race i alla fall, känns nästan lite hemmaplan då det är så nära Engelberg.

Går ut med nr 8 imorgon, racet startar 10.30, preicis efter damernas slalom från Kranjska. Så ni får ha en skön Söndagmorgon där hemma i sofforna, håll tummarna, jag behöver det, så försöker vi ta det ett snäpp bättre imorgon.

Zagren, och bild från Bildbyrån.

Zagreb Fredagsmorse, var uppe tidigt, var på gymmet, strecha och träna ur racet dagen innan och gjorde mig redo för resa. Det var även raceprep för morgondagens race. Svårt att hinna med alla rutiner när allt kommer så tight.

Byte till minibussar och väntan på att få ta oss upp, då dom körde i mindre caravaner upp.

Alla sysselsatte sig så gott det gick

Imorse möttes vi av en härlig morgon, regnet var förbiblåst

En cool och speciell racebacke

30,000 åskaådare under dagen, säkert 15,20.000 här och resten uppe längs backen.

Starten långt där uppe

Var även här i detta parti vi sedan körde slalomträning typ 5min efter racet var klart. Så samtidigt som allt riva, så drar vi igång med träning

Sedan den klassiska lottningen med prisutdelning på torget ikväll.