Fågelvägen till Wengen

Ligger på hotelrummet i Wengen, och som vanligt pumpar musiken utanför på byn. Denna helg kan nog vara en av dom största partyhelgerna, eller det är många race som är folkfester och party kring. Men här är det något särskilt då många tar tåget upp på fredagen och sedan drar på en 2-3 dagars. Morgondagens DH är väl höjdpunkten med 40,000 åskådare.

Vi körde ju träningen i Crans Montana idag, drog sedan ner till hotellet, packa ihop väskor som vi skicka med tränarna och käka lunch, innan vi drog tillbaka upp till målet där sedan en heli hämta oss och tog oss till Wengen. 3h med bil plus, tid att ta sig upp med tåg till byn och hotel, blev istället 15min flyg och 10min taxi till hotellet. Sjuk kvalité och bra grej för att trimma inför race, tack för den! Är tur vi tränar med Schweizarna, dom har bra kontakter med heli känns det som.

Haha jag fick en rolig kommentar efter gårdagen, någon som var förundrad att jag var trött eftersom jag bara, citat ”1 vecka, 6 åk utför, ca 6 min tävlande…..lite trött! Hmmm? Tour de Ski?”

Kan ju va sjuk ironi men tror inte det. Intressant att vilja jämföra mig med Tour de Ski. Men helt klart, då hade jag garanterat varit tröttare.

Men sedan jag lämna Julen, har det varit Pozza, Munchen, Oslo, Zagreb, Adelboden, Engelberg, Crans Montana och nu Wengen. Visst inte så mkt aktiv racetid, men en jäkla massa tid i bil och flyg, en del träningstimmar. Alla förflyttningar tar ju mer kraft än man tror. Så för mig är det inte så konstigt. Men dit jag vill komma är. Om man är vältränad, borde man bli trött på en racedag 2×1 min? Jo det borde man, eller snarare man blir helt jäkla slut. Mest att det är sån jäkla spänning under hela dagen från tidig morgon, för att kunna maxprestera just dom 2 minuterna. Detta är ju en process som pågår flera dagar, där man ökar påslaget i kroppen av och på dagarna inför race, för att just vara reda när det gäller.

Om man hade race eller jämförelsevis match varannan dag, så är det ju svårare att göra, då kör man nog bara, men då vi har förre tillfällen blir varje tillfälle desto viktigare att verkligen plocka fram allt du har just den dagen.

Så en racedag suger musten ur än, och när man har så pass många på kort tid, så tar det på krafterna, men det är ju också jäkla roligt.