Hahnenkamm SL Race

Kitzbühel, Hahnenkamm Race, det är något särskilt med denna helg ändå. Känns som jag skriver det om alla race, och kommer skriva det på tisdag om Schladming också, men jag skulle ranka morgondagens slalom och just Schladming som säsongens höjdpunkter. Kitzbühel är bara något extra, det är verkligen sweetspot och meckat i skidtokiga Österrike. Störtloppet är ju om vi ska vara ärliga det som byggt allt detta, men vi får vara en del av det. Jag har skrivit det innan, men var först när jag vann som jag förstod hur stort det är här nere. Kommer nog alltid tilltalas med den titeln här, Kitzbühel sieger… Och då skulle jag gärna velat uppleva det som Störtloppsåkarna upplever, där blir du legend på riktigt.

Är ju många som säger att dom hellre vinner här än ett VM eller OS även om det alltid är svårt att jämföra. Men vilket fall, det är en härlig helg man njuter av att vara del i det. Imorgon är det slalom. Backen är en av dom svåraste men även roligaste på touren, senaste åren har dom byggt på mer och mer terräng och i år ser inte ut att vara ett undantag, om ni ser bilderna nedan så ser man rätt många skarpa krön längs vägen. Så fullt ös och mjuk i benen.

Jag hade vila idag, men igår var tränarnas tredje dag på raken dom fick skotta i timmar för att få till träning. Så med den träningsdosen kommer dom va sjukt formtoppade inför OS, starka som djur om dom bara får några dagar hemma och vila efter Januari, viktigt det ocks;)

Vakna upp till detta, vinterkänsla

Yepp det är den klassiska bilden. Men där ni ser slalombacken rätt tydligt.