Ses vi i Hammarby??

Schladming, Schladming, ja det blev ju inte riktigt som jag ville. Efter ett något osäkert första åk och sedan en grensling så lämnade jag kvällen väldigt besviken men också sjukt imponerad, nästan så man känner sig hjälplös. För även fast man vänder trenden och åker bättre igen, men hur fasen ska man mäkta med dom två där uppe. Är så vi andra börjat skoja att, en tredjeplats är ju typ som att vinna för oss ”normala”.

Nej men skämt och sido. Det Kristoffersen och Hirscher visar upp tävling efter tävling och pressar varandra är mäktigt. Och som dom pressa varandra härom kvällen. Dom kör ju typ 150% för vinsten och har inga problem med det. I andra åket ser man dom flesta med senare nr har problem med spåret, blir störda av det och gör misstag, men inte dom två. Det är klasskillnad för tillfället helt enkelt.

Hirscher tog sedan sin 54 seger och gick upp jämsides med Herman Maier, som den mest framgånsrika i Österrike och nu två efter Ingemar genom tiderna. Han är en legenden… Och han kommer till Stockholm och Hammarbybacken på Tisdag. Så se till att komma dit och njut av att se honom live.

Hoppas jag inte jinxar detta nu… Jag insåg härom kvällen efter urkörningen att jag missar Hammarby… Trodde jag, MEN, det ser nu ut så att jag har en jäkla tur. Pga något avhopp, en slalomåkare, men fler från totalcups kvoten så får Hargin sin plats ändå. Japp, jag nämner mig själv i tredje person;) Allt blir väl 100 klart idag tror jag. Men enligt mina inside, så är jag klar. Men det hade varit en väldig bonus, att få komma och tävla på hemmaplan igen. Så gör er redo för en rolig tisdagskväll. Frida, Andre, Anna-Swenn är ju redan klara svenskar, sedan jag som bonus. Jag kan dela ett inlägg när jag fått 100 från FIS.

Igår lämnade jag Schladming vid 09.30 tiden, körde dom 30min till Altenmarkt och Atomicfabriken, där jag sedan hade ett långt möte. Utvärdera min situation, gav inputs och feedback, fick det också. Sedan satte vi OS-planen och jag lämnade 4 timmar senare men några nya pjäxor och en bra dialog med teamet. Dom ser ju att jag inte riktigt presterar som jag vill och gör allt för att hjälpa mig tillbaka. Tacksam för det stödet jag får.

Något som kan vara lite intressant att veta. Efter Wengen, senaste två veckorna har jag testat 3-4 olika pjäxor. Det har inte varit optimalt för Kitz/Schladming, jag har tränat mer än vanligt och jag hoppade mellan pjäxor, allt för att jaga information. Vanligtvis skulle jag aldrig gjort det denna period, men då vi har OS som kommer upp så offra jag denna tid nu och gjorde detta arbete. Så jag nu har samlat informationen och kan resa till OS, med mindre frågetecken och alternativ. Nu behöver jag kontinuitet, lugn träning, och fokus på min åkning för att kunna hitta tillbak i tajmingen. Men framför allt också vila för jag har varit trött. Men det får vi efter Stocholm. Känslan var lite rolig igår. När jag åkte från Schladming så gjorde jag det med en känsla att jag jag hade 2 veckors semester till OS uppladdningen drar igång. Då hade besvikelsen lagt sig, så jag pusta ut och typ kände ett lugn, Jaha, vad gör vi nu då. Hem, vila och åka puder, eller dra till solen och träna fys?? Sedan någon timme senare hagla sms in, ”du är 99% inne”, ”du är med i Stockholm”, ”om… så är du med”, ” Nu är det klart”. Haha, så var bara lämna semestermode och börja visualisera dubbelpunshen och grytan i Hammarby igen. Om jag är redo?? Självklart!!

@Bildbyrån


Tacksam för att Hannes la typ 3h på mina pjäxor igår. Man glömmer lätt bort jobbet bakom. Även tacksam att han inte lacka och blev sur att jag hängde över axeln och spana in allt han gjorde.


En stark vägg av vinnare

Atomic har ju sitt APC koncept, en butik på fabriken där bland annat skidor från ska komma ut.

När jag var där igår stod två av mina gamla skidor i ett ställ. Jag tycker det är lite coolt ändå… Om jag jämför med en sport där jag inte är på samma sida, alltså proffset. Tänk om jag typ skulle kunna åka och köpa Dustin Johnson överblivna Taylormade driver. Om jag hade gjort det, ääähh svar JA. haha nu jämför jag mig inte med Dustin, men som typ extrem materialnörd i andra sporter så är det ju sånt man älskar. Så kul grej. Nu har jag istället köpt bästa drivern, i hopp om att det är så nära man kan komma.

Sedan på väg hemåt genom alperna i skymningen