OS-byn behind the scenes

Första dagen i backen gjord, var lite positivt överraskad. Fanns ju risk att det skulle vara dödsaggressivt, -15 och massa vind liksom. Men var väldigt mysig snö och kunde leka rätt bra på snön. -15 och vind gjorde det dock…. Svinkallt. Jag brukar tåla kyla men när man gick till frullen med snålblåsten upp i nyllet, då kände man att det kunde bli en tuff dag. Solen och vädret gjorde det dock rätt mysigt, även om man fick dra på det mesta man har för att klara hela passet… Skönt att vara igång!

Nu tänkte jag kanske låta lite negativ, men vill mer dela så ni förstår hur allt är här. Man kanske har bilden att på OS, ja då måste ju allt var top notch, alltså så där perfekt, för det är ju ändå OS, men då ska ni veta att det är helt tvärt om. Om vi nämner boendet. Det är helt klart det sämsta av alla 3 OS jag varit av och går lätt upp på listan av topp 5 osköna boenden. Några franska eller Italienska bombhål på Europacuptiden ligger väl före. Men här har dom byggt nya hus som är som skal/kartonger. Lägenheterna vi bor i kan inte vara klara, min teori är att dom gör klart ytfinish när vi drar för att då kunna sälja eller använda till annat. För att det inte ska slitas, detta trots att ytfinishen inte är där, så har dom plastat in hela lägenheten. Täckt för vissa rum med plast, täckt för tex hela köket, garderober osv. Så känns som man typ kommer hem till Dexter (serien) som snart ska styckmörda dig, haha. Lite överdrivet, men nästan… Vi skoja idag om att vi får klaga och vara negativa på detta idag, men från och med imorgon är det racemode och fokus på annat och inte bry sig om detta. Men nu vet ni.

Ja och om vi nämner maten i OS-byn, den är typ i klass med allt jag skrev ovan och då är jag inte kräsen även om jag gillar bra mat. Så idag är det iväg till Austria house dit vi är inbjudna till ikväll. Till lunch var jag förbi vårt Svenska-hus och bjöds på lunch. Så man får försöka pendla lite mellan olika ställe för att kunna få i sig något vettigt.

Vilket fall, detta är OS bortanför arenorna och kamerorna. Så se bilden längre ned på allt

Snabbtåg från Seoul upp mot bergen. Laddat med smoothie.

Imorse på väg mot backen i väntan på bussen

Uppe på toppen redo att testa snön

Väldigt mysig dag, även om man inte riktigt ser den bitande kylan

Hallå kalla fötter

Eller kanske lite här.

Matts börjar gå in i zonen

Inne i Svenska huset uppe i backen, som ligger strax nedanför backen vi tränar. Så dit ska jag tillbaka för att njuta av svensk kaffe och mat

Körde en Lax

Och en Köttbullar

Till OS-byn, som utvändigt ser rätt mysigt ut

Men lägg märket till plasten och täckning på bilderna nedan