Följa en Olympic Champ

Jag har inte hunnit dela så mkt här efter slalomen, först besviken för egen del och sedan fullt upp efter det Andre ställde till med och uppladdningen inför dagens Team Event… Jag känner inte jag behöver skriva så mkt om mig själv angående slalomen. Ni som följer mig här, vet nog ganska bra hur nöjd jag är med det jag prestera. Så kanske kan vänta någon dag så jag får smälta det lite.

Idag var inte den roligaste dagen heller, blandade känslor, jag har nästan sett fram mest mot Team Eventet för jag vet att där var min medaljchans betydligt större än slalomen… Och så slutar dagen så pass snabbt som den gör. Österrike var bara bättre, och Matt sätter ju ner något sorts monsteråk han sedan aldrig är nära av. Jag kunde inte svara på den farten. Jag tycker inte det var ett favortifall eller dålig åkning av oss, vi var nr mindre bara. Österrike är ändå Österrike. Med lite mer tur i lottningen och en bättre väg hade det kunnat räcka till en medalj, så bra är vi idag. Även om jag vet när man börjar snacka om och när, eller ifall, då är man på djupt vatten. Nu slutade det i kvarten, utan medalj, punkt slut. Jag höll mig rätt lugn och tog förlusten bra… Tills en journalist för typ olympic channel i media zonen, nästan med ett stort leende och hånflin fråga mig något i stil med. ”Hur känns det att som favorit och även som förlorare i ditt heat att få lämna redan nu”. Då brann det nästan för mig och jag frågade om han mena allvar med att ställa den frågan. Sedan följde några mer ok intervjuer från svensk håll… Dock inte alltid lätt, tänk typ att du just insett att drömmen du haft under några år, just glidit dig ur händerna, att då stå och svara frågor när det du helst bara vill åka upp i liften och få vara själv för en timme. Jag är ju som en tickande bomb i dessa lägen också. Kan inbland vara lite otrevligare mot folk som kommer i min väg mot vad jag i vanliga fall är och vill vara, haha men så är det i stridens hetta.

Vilket fall, jag skulle ju inte skriva så mkt om mig själv. Så nog om det.

Istället över till Andre som fasen gick och blev Olympic Champ i slalomen, så sjukt jäkla coolt. Det är stort! Och jag tycker Andre är så jäkla värd den. Han har genom åren ständigt varit med där uppe och en av dom åkare som verkligen har högst hastighet, han har hamnat lite i skuggan av Hirscher, HK, Felix, men fått med sig en hel del vinster genom åren ändå. Han är vår mest framgångsrika slalomkille efter Stenis. På mästerskap och framför allt alla fyra OS har han varit med i toppen, Turin sjukt nära, Vancouver Brons, Sochi rätt så nära, och nu när några av favoriterna föll så tog han chansen att bli legendarisk. Jag är otroligt imponerad, och njuter av att få vara del av det även om man själv haft drömmen och fortsatt har att själv få stå där uppe.

Att nu Sverige lämnar med 2 Slalomguld är ju rätt häftigt och betyder sjukt mycket för hela laget och framtiden tror jag.

För egen del, släcktes just ett mål, men nya tänds och lever vidare. VM på hemmaplan i Åre nästa vinter. Inte så mkt tråkigare än OS om jag får säga mitt. Så hem utvärdera, ta tag i vissa saker som inte fungerat, ta hand om mig själv, sedan ladda om och kriga vidare mot fler spännande stunder… Jag kommer dock behöva lite mer tid att smälta detta innan jag kan börja ladda mot Åre.

Nu ska jag se till att duscha och packa väskorna så man kommer med flyget tillbaka mot Europa imorgon.

@bildbyrån

@bildbyrån


Gillar för övrig denna TV set up i Swedish Arena, var så fascinerad och intresserad, att jag fick erbjudande att köpa skärmarna om jag plocka ner och frakta hem den själv, och självklart med möjligheten att byta ut Andre i bild där i mitten… Haha, skulle bara vilja veta vad det kostar. Men rätt sweet hemme i lgh.

Lite firande av Andre i Austrian House

Som fixat detta till honom. Nice