Påsk på soffan

Nyopererad och på soffan så är min Påsk inte särskilt händelserik, men rätt lugn och fin, recovery mode on. Då ska vi komma till denna ”hemliga” skada, där det känns som jag förstora upp det hela lite när jag valde att inte prata med media om det efter att nämnt det kort här innan Kranjska racet. Men var mer att jag hade mitt fokus på köra säsongen och fixa det, jag ville hellre prata om skidåkning än min kropp. Men efter att ha nekat frågan en gång blev det principsak och jag skulle inte berätta något, alla blev så jäkla nyfikna, vilket kanske var fel taktik. Men jag har inte nämnt det för så många andra heller. Tänkte att jag skulle ha lättare att fokusera på rätt sak om jag slapp frågan hela tiden, hur känns…??

Vilket som. Jag har opererat en navelbråck som jag drog på mig i typ Augusti, så ingen större krigsskada, men uppkom när jag lyfte lite tyngre vikter och hoppa med. Kände att något konstigt drog till i magen direkt där ocg då, men försvann och var egentligen September jag kände, ok nu måste jag kolla vad detta är. Efter undersökning så besluta vi att jag skulle köra på och fixa efter säsongen. Fanns ingen tid innan säsongspremiär och med kommande OS osv. Har mest stört mig i fysträningen, inte kunnat köra lika hårt, då det är lite oskön känsla och jag var lite orolig det skulle bli värre om jag tryscha för hårt. Så jag tappa styrka i magen och börja kompensera, vilket gjort att jag på slutet fått ”ont” på andra delar i magen. Säkert typ som när man har ont i ryggen och ena rygglimpan/sätet börjar låsa sig. Men därför ville jag efter OS kolla upp det, för jag kände inte allt lira som det skulle. Men väl där så fick jag typ tummen upp och en stöttande klapp på axeln, vi ses som planerat om någon vecka. Kör hårt! Då känner man sig hård;)

Skönt att ha det fixat nu i alla fall. Längtar efter att kunna ta i och träna obehindrat igen, och sluta känna efter i naveln om det kanske blivit värre. Jag har ju många ggr krigat med lite ont i ryggen eller ont i något knä, och tycker jag är rätt hårt, men detta var med diffus och otrevlig känsla som jag haft svåra att handskas med, det har tagit ner mig lite mental, att jag inte känt den där toppformkänslan i kroppen som jag är van med.

Vilket fall, nu är jag lite nere för räkning (ryggläge) några dagar, och träningsmässigt blir det lugnt några (4-6) veckor. Igår var gårdagens mission att handla. Jag gled bort mot affären i magiskt lugnt tempo och minimal rörelse, handla så optimalt som möjligt då jag inte ska lyfta så mkt nu i början. Dom som såg mig måste varit lite undrande, hmm, han ser typ sjukt bakis eller har allmänt bara tappa tryschet, för det gick långsamt. Särskilt över övergångsställen, så där långsamt så man typ som bilist skriker bakom ratten, MEN SKYNDA DIG LITE;)

Så kan bli lite lugnare med update här närmsta vecka, min sofftid är inte så händelserik… Men jag tror detta är lite bra för mig också, få vila på riktigt ett tag. Jag har varit sliten, i kroppen men framför allt mentalt. Kan dela något om det i ett annat inlägg en annan dag. Bara som att jag varit lätt förkyld av något Koreavirus sedan mitten av OS, där jag så fort jag trycker på kommer tillbaka, så nu borde det släppa på riktigt när jag inte kan träna.

Annars min andra operation typ i livet bara, bröt ju handleden sommaren 2010 efter en skateskada… Oj, tror den officiella storyn varit cykel. Kändes mer proffsigt;) Men så jag är inte så vant att hänga på sjukhus eller att vara skadad.

Trevlig Påsk på er!

På väg mot Sophiahemmet och Operation en tidigt morgon härom dagen

Allt gick enligt plan och fint säger dom, men fick ligga kvar över natten.

Efter 18h av fastande och uppvaknande var kaffe det förta jag ville ha innan maten. Sitter alltid lika fint.

Så TV och serier som gäller nu.

Visst får man unna sig lite påskgodis?? Även om det är nu man säkert ska äta perfekt för att få bästa recovery, inte ligga ocgh tycka synd om sig själv med ett påskägg. Men om jag inte tycker synd om mig och äter lagom, så är det nog ok;)

Avokadomacka

Fint Påskväder ute i alla fall

Dagen innan operation var jag förbi NOCCO som i veckan lansera sommarens smak, Carnival, och jag fick med en låda hem så jag kunde få en förhandstest. Förutom att den är väldigt snygg och lite annorlunda design som sticker ut på ett bra sätt så var den även något som kommer bli en hit en varm sommardag.

Den marknadsförs ju med SUMMER STARTS NOW… Och då väljer jag lägga den bland is och fota, tveksamt val kanske, men tyckte bara den såg kall och god ut så. Men jag gillar ideen. La den på terrassbordet, det såg lite tråkigt ut. Så leta mig omkring och ser en frusen vattensamlig i grillöverdraget, så tar upp isflaket och knäcker det i bitar, vilket helt plötsligt lyfter bilden och den blir roligare. Så tänk alltid steget längre.