Snö, vår och kök

Skulle typ behövt bada i någon sort aloe vera kräm, jag har njutit lite väl av första vårsolen nere i byn och åkte på en ganska så skön ”bränna” på dom kroppsdelar som var framme, typ armar, nacke, till viss del ansiktet… Ok jag överdriver lite, men vår 2 timmars kaffepaus mitt i bästa solläge, satte sina spår.

Vilket fall, det regnade hårt i byn igår, så åkte upp mot toppen imorse med förhoppning om att det kanske snöat där uppe. När vi väl nådde toppen så visade det sig dock bara att det lagt sig typ 3-4 cm på den absoluta toppen, så vi kände väl direkt att någon åkning var det inte att tala om. Så planen blev att bootpacka upp till Gross Titlis, där vi härom dagen gick på skinn…. Vänta lite, ska jag klargöra lite saker här…
Med vi, så menar jag och Enander. Bootpacka = att gå med pjäxor, skinn = att gå med turskidor och stighudar.

Jaja vilket fall, då åkningen såg så där ut så satte vi av mot toppen, 40 min senare och ett ganska bra träningspass i ryggsäcken så var vi uppe. Var väl planen lite, att få lite träning. Betydligt jobbigare att bootpacka då man sjunker igenom och inte kan flyta uppepå på samma sätt. Även om jag vila igår, så hade mina buggar inge vidare drag i sig idag. Tror jag pressat dom lite väl i veckan, med hike, cykel osv. Det känns dock som bästa träningen nu, få njuta av lite fina miljöer och få flås ute bland bergen.

Härlig förmiddag där uppe i alla fall. Sedan var det som sagt ner och njuta av vårsolen i byn.

Som jag nämnde så var vädret så där igår, så riktigt inneväder och tid för fix. Jag satt rätt länge och skissa på ideer och ombyggnadsplaner i lägenheten här. Har länge varit sugen att lägga in ett trägolv då jag idag har stenplattor, vilket är sjukt oskönt att rulla och stretcha på. Sedan har det gått vidare på att jag spånar på att även kanske göra om köket då jag ändå gör något. Tycker köket är rätt härligt som det är, men lite väl lite bänkyta och har bara fastnat i tanken att förändra. Kanske inte så kul för er att lyssna på, men tänkte dela vad jag la gårdagen på och kanske någon av er bara ser en av bilderna och har någon grym feedback, på vad jag borde göra.

Mot liften

Nästan uppe och som ni ser, så ser det inte särskilt mjukt ut. Alltså ingen nysnö.

På väg uppåt, där jag och Oskar även fick sällskap av två locals på bräda som hjälpte till att göra jobbet uppför.

Njuter av utsikten.

På väg neråt och en kortare fikapaus på Stand

Tillbaka ner i byn

Där blommorna börjat slå ut.


Gårdagens som sagt. Lägg märket till Autografkortet på mig själv där i mitten. Haha, faktiskt bara blivit att jag använt och antecknat mått på.

Så här ser det ut idag rummet, kök och öppet mot vardagsrum. Det är ju fint, men man kan ju alltid göra det bättre.

Trevligt öppet som det är men gillar inte den höga bardiskkanten och skulle vilja få lös lite mer yta. Problemet är att skåpet bredvid ugnen är en mega varmvattenbredare, som jag nog inte flyttar på helst.

Nuvarnade

En ide jag har om ett parallelt kök, med öppet in längst in till väggen och lite bredare bardisk.

Ett annat tips jag fick var detta, vilket jag också gillar.

Så det jag gör mest nu när jag får tid över från sportaktiviteter är spanar tidningar med kök, vitvaror och allt runtomkring.