Kriga på uppför

Eftersom jag inte kan ladda på fullt på laggen, så har jag ju därför letat lite mer konditionsutmaningar för att få lite träning senaste tiden. Tror det även är bra rehab för magen, att röra sig på ett naturligt sätt och få aktivera sig. Har även haft i bakhuvudet att börja lägga lite grund konditionsmässigt, så perfekt att få låta lungorna jobba lite extra och även under längre tid… Och igår blev inget undantag.

Igår hölls även Prix Garantie Linecatcher, för er som känner igen Red Bull Linecatcher, samma sak men i mindre skala och mer avslappnat för alla locals och säsongare här i byn. Men kort och gott, en prestigefylld backcountry jibbtävling, men där man döms efter sin egen nivå, alltså en sämre åkare kan vinna så länga man överpresterar efter sin egen nivå… Jaja, det här hör väl inte så mkt till storyn, men jag är lite väl mkt racer för att va med i alla fall, men tycker det är kul att kolla och se gänget ladda på. Just för alla måste gå över sin egen nivå.

Jag kom dock upp med en bra ide. För att få lite träning bestämde jag mig för att tura upp. Det är väl rätt lätt gjort och kul, tänkte jag. Så drog på mig prylarna och sprang iväg… Vi kan väl dock säga så här, det tog betydligt längre tid än väntat och rätt mkt jobbigare. Dom 1000fhm upp avfärdades få typ 2h, jag hade dock en betydligt bättre start där jag typ första timmen kriga på bra. Hade typ 40 min i pulszon 4 och resten strax under, men sedan klev jag i väggen och fick röra mig sakta vidare för att ta mig hela biten.

Så min dåliga tidsuppfattning eller snarare övertro på mig själv gjorde att jag missa tävlingen och inte hann upp i tid. Men i slutända, en fin tur och riktigt bra träningspass. Jag behöver kanske inte förklara för er varför jag gick i pisten, men måst ändå, det sånt jag vanligtvis skakar på huvudet åt, och trodde jag aldrig skulle göra. Men då jag var själv, kände jag att det inte var läge att dra ut på någon tur i bergen ensam. Så därför fick jag skämma ut mig i pisten, haha.

Snabb och stark i botten


Här någonstans börja det suga rejöllt i benen, så tur att det är bild, för det gick inte snabbt.

Ville ta en bild när jag nästan var uppe, så fint backdrop. Detta är den uppställda, perfekt för bloggen, kolla hur fint jag har det.

Men detta var ju typ mer känslan där och då efter 2 h på rött, ”ge mig nåt och drick för faaaaaan”, törstig som få och en energinivå som inte är att leka med.

Nere i dalen och en härlig rehab på balkongen.