Utforska med båt

Helt underbar dag igår och lite spännande, då det är första gången jag är ute med båt i dessa regioner. Allt gick dock toppen, även om jag måste träna lite på mitt sätt att lägga ankare för svaj, har fasen svårt att få det att sitta helt. Dock låg vi första timmarna helt ensamma, så det fanns spelrum att glida runt lite. Vilket fall, åkte till en lite vik där vi låg och snorkla, sol, bada och åt picknick på båten, tills sent in på eftermiddagen. Skönt att ligga på så avskilt ställe och sedan få se kusten lite från vattnet, spana in massa coola hus och andra båtar.

Jag älskar ändå upplägget, komma ner hit och kunna plocka ut samma typ av båt som jag kör uppe i Stockholm. Båten är framkörd, startklar och sedan bara ut och njuta.

Nu ska jag iväg mot gymmet. Sedan blir det väl lite mer sol och bad, men från land idag.

Nere i hamnen Cala Nova där Agapi har sina båtar

Här ligger två av båtarna, den jag skulle ha var dock framkör ut på nocken så jag slapp navigera ut genom hamnen som ändå var rätt öppen och fin. Vet inte om det var bra service eller så pass mkt tillit man har på mig,haha.

Så, redo och klar, ganska nöjd.


Japp där ser vi ut att ligga bra

Här är viken vi hitta. Bakgrunden till dessa bilder är även lite roliga. Fick simma med kameran i en hink, klättra upp klippor med kameran för att kunna ta bilden. Allt för bilden.


Eller nu var det detta med ankaret, ser ok ut, men krävs kanske lite fix.
Så fick dyka ner och trycka ner det i sanden innan jag kunde lita på det. Det roliga är, ju mer jag är ute och lägger till och fixar med båten, ju mer känner jag igen hur pappa höll på när vi var mindre. Det höll konstant på att fixas, lägga en extra tamp och kil, kolla att ankaret satt och så vidare. Jag gör precis samm, kanske lite att man är noggrann men också vill ha något att göra.

Lovisa med fint klart vatten, sakna dock lite med av den fina sandbåten