Lite utmaningar

Just kört av morgonträningen och är på väg ut med båten över natten, ser ju ut att bli en toppendag med riktig värme. Så skönt att komma ut, så får man skjuta morgondagens träning till eftermiddagen.

Dagens överkroppspass blev i slutändan rätt svettigt. Började passet med att värma upp på roddmaskinen. Varpå det kändes ganska lätt efter några minuter och jag höll ändå skapligt tempo, så ökade på lite för att känna hur jag svara på det. Sedan klocka jag in 2000 på strax över 7 min. Verkligen inget maxtest, men är mer att jag länge velat maxa 2000m och gå för under 6.30, men det är bara så sjukt jobbit och går typ inte mentalt.

Jaja, sedan jobba jag igenom passet som inte blev så mkt flås som jag tänkt så avsluta på löpbandet, skulle sprungit 4st 4min på 15km/h, men kändes så lätt så körde 1 10min på samma tempo och sedan stegra 1grad varje minut upp till 14 min innan jag klev av. Så sista minuterna blev varma men ändå överkomligt… Här var passet slut, trodde jag. Jag gick in för att strecha varpå jag hitta en Assault Bike, tränar på ett annat gym i veckan, så inte helt hemma.

Så med viss glädje sätter jag mig på Assault biken, och funderar vad jag ska hitta på. Och får för mig att knappa in 100kcal som mål och där av sätta mig och gnugga igenom dom, lite som träning för en annan utmaning jag fått. MAx antal kcal under 10 min, vilket är helt sjukt jobbigt tror jag.

Vilket fall, vill sätta dessa 100kcal på 5 min. För när jag förra veckan körde 8st 20/10sec intervaller så gjorde jag på dom 4min 89 kcal. SÅ tänker med lite lägre tempo och konstant gnugg så fixar jag det rätt lätt… 2min senare in, är jag totalt stum och tempot är i botten, varpå jag får attackera, vila, attackera vil. Så efter 6.43 är jag klar med dom 100kcal, dåligt men jag hade en del annat jobbigt i passet innan. Men bra pannbensträning var det.

Utmaningen på 10min kommer för övrigt från Hans Olsson som gett mig hans resultat på 229kcal på 10 min. Jag tror jag är långt ifrån att klara det just nu, så ska försöka jobba mig ditåt och sedan gå för dom siffrorna om nån vecka. Ni kan ju testa själva, hur snabbt ni kan avverka 100kcal och sedan max på 10min som en annan utmaning. Låt mig veta så har jag en morot att gå för.

Söndag och avslut på midsommarhelgen. En snabb tur ut i skärgården innan jag och Lovisa drog in till Stan.

Vi hade med oss deras hund Stella som vi var lite hundvakt åt under helgen.

Myshäng…

Tisdag och lite benträning. utfall med tre olika vikter där jag kör en stege. 20st på 25kg, 20st på 20kg, 20st på 15kg. Sedam vilar jag och körde den åt andra hållet, alltså börjar med med 15kg. Bra bränn i benen efter.


Från dagen överkropp

Uppvärmningen

Och vet inte vad jag kallar denna, men dra proppen ur typ, helt paj efter. Hem vila och på´t igen bara.