ÅF inshore race

Hade en kul dag igår. Jag hängde med Helly Hansen och KSSS nere på Skeppsholmen, där det blev en fullspäckad dag. Först var jag med på Lilla ÅF Offshore race, eller jag skulle vara med och coacha kidsen/juniorerna som skulle köra där. Blev väl inte så mkt coaching, men mer närvara och se dom segla. Rätt imponerad av alla dom minsta som hoppa i och segla runt Skeppsholmen själva.

Sedan direkt på det, från en rib till en annan, så blev jag utkörd till Fjärderholmarna och fick hoppa på en Club Swan 50, Regina 2.0 med Jacob Wallenberg som skeppare. Där fick jag vara med när dom körde en Inshore race på en dryg timme, lite av en uppladdning för dom inför dagens Offshore ner mot Gotland. Sjukt kul att få va ombord och segla på den, bitvis rätt bra och händelserik segling.

Så idag får bli en lugnare dag. Även om man fick mersmak av seglingen, kanske skulle sett till att va med på ett Gotland runt snart igen. Körde ju två år med Audi och landslaget, många år tillbaka.

Och apropå segling, jag minns när jag var på Helly Hansens kontor i somras och jag skrev typ så här efter. ”Vi har kanske en sjukt kul sak på gång, men som inte är klart ännu, så får dela det snart”…. Den saken blev tyvärr inte av denna gång, men det rörde sig om att få va med i starten på Volco Ocean race och segla första timmarna på en av deras båtar, Mapfre. Alltså full action. Men får vänta nåt år och göra det inför nästa upplaga istället.

Trevlig Söndag!

Fredagsgolf med Enerlöv och Tollin, ute på Arlanda International

Där det även blev Fredagsgolf med detta gäng på kvällen. Men denna gång minigolf vid Kristineberg, rolig runda även det.

Fredagspasset på gymmet, blev dock lite lidande. Var så sjukt trött efter veckan, fick lite dåligt med tid, så var nära att hoppa över passet. Men i slutändan drog jag iväg och körde, men hade typ 45min på mig. Så passet blev, uppvärmning 6 min Assault bike, sedan 30 st utfall med vardera vikt av dessa, med bara lite vatten och vila mellan något set. Jag körde sedan någon mer övning innan jag gick på.

Assault, och avsluta med 10 st 20/10 intervaller på den. Innan jag fick springa hemåt. Inte det bästa passet, men ibland kan man, och det handlar väl kanske mer om er än mig, för jag borde lägga tiden, men i alla fall kräma ur bra på kort tid.

Kidsen förbereder sig inför seglingen


Där dom sedan hade rätt fint drag i seglen runt Skeppsholmen

Slottet och följebåt ut mot Fjäderholmarna

Där jag som sagt mötte upp med detta gäng

Sedan var det rakt in i racemode

Mäktigt segel

En liten tight och intressant uppgörelse med tyskarna in mot mål. En seger vi gick vinnande ur.