Businesstrip på poäng

Efter vad jag måste kalla en bättre resa så är jag på fast mark igen efter typ 34h flygtid, via Queenstown, Aukland, Bangkok och Stockholm. Jag gjorde dock ett av mina bättre val inför resan. Ok visst övrerdift men. På vägen ner så flög jag ekonomi vilket jag nästan alltid gör, men jag försökt uppgradera på poäng vilket var lönlöst. Jag kunde köpa en uppgradering men kände inte riktigt det var värt det, så jag sparade hellre dom pengarna till något annat då jag nästan kan sova varom helst och därför inte brukar ha några problem med att sitta tight på plan eller så…. Vilket som, inför hemresan när jag ville boka om datum så började jag kollade lite olika möjligheter igen för en business biljett, man är ju ändå lite sugen att flyga ännu bättre. Det är ju ändå rätt lång resa och något särskilt som lockar där framme.

Så det hela slutade att jag vaska min returbiljett, men köpte en helt ny enkel resa via mina star allians poäng. Så helt plötsligt satt jag med en business biljett hem. Efter lite tips och tricks, någon rabatt kupong via mitt Amex, så kosta den biljetten bara 54,000 poöng. Så nästan som en vanlig europaflight på poäng. Så rätt nice deal, eller snarare sjukt nice deal.

Så hemresan blev mer än bra och när jag landa i Stockholm så hade jag typ känslan, om man flyger så här, så skulle jag typ kunna flyga ner samma sträcka igen direkt, eller faktiskt flyga ner för betydligt kortare tid, då resan inte är ett problem.

Det farliga är dock, när man har börjat känna på nivån där framme, då vill man ju inte tillbaka. Så i slutändan ingen bra deal kanske Matte;) Dock kände jag mig va värd det efter en månad med rätt hårt läger och även bra arbete från min sida.

För er som gillar flyg, vilket jag ändå gör mer och mer, så kommer en del bilder från Thais två kärror jag flög här… Och vad jag glömde skriva, vilket var det bästa. När jag landa i Bangkok så hade Thai deras Royal Silk Spa, för deras business och first resenärer, där man kunde njuta av en massage och senare dusch. På business ingick bara fot, nacke, rygg, om man flyger first så kan man få en helkropps. Haha vet inte om det är något att jobba vidare för. Fötter, nacke, rygg mådde dock rätt bra av detta efter 12h flighten dit.

I Queenstown, redo för hemresa

Sjukt smutsiga rutor men en suddig hej då av Queens och NZ


Kommer ändå sakna dessa berg

Första flighten mellan Aukland-Bangkok, vilket var den klart bästa flighten på den relativt nya Dreamliner planet

Skönt sträck och plats.

Här kanske ni förstår sizen på tv:n ännu bättre.


Jag passade faktiskt på, skåla av lägret med lite skumpa. Måste ju ändå suga ur när det är ”gratis”

Och senare rött till middagen

Alltså maten är ju betydligt bättre men är ju fel att säga att den är bra, flygplansstandard bra, visst. Men att äta på plan är ju något särkilt, är ju typ största nöjet på flighten, så lite mysigt ändå.


Njuter av utsikten och är lite stel framför kameran, kanske då jag balanserar den på foten och kör självutlösare med en Leica;)

Dock fin solnedgång över typ Indo


Nästa plan, ett äldre men fortsatt bra


Inte lika stora säten men fel att klaga. Här var dock inte mat prio då jag nästan såg till att flyga hela flighten