Tillbaka på Glaciär

Är iväg på läger och snö igen. I Onsdag flög vi ner mot Zurich och vidare mot Saas Fee där vi ska vara kommande 8 dagar. Lägret har börjat rätt fint med två dagar av bra väder och relativt ok underlag. Inte perfekt, nästan lite rulligt och dåligt svar i snön vilket gjort att jag inte riktigt har samma åkning som när vi lämna Nya Zeeland. Så lite besviken på egna insatsen nu till en början, men gäller nog att vänja sig lite med snön och bli varm i kläderna igen. Annars iakttagelser här ifrån, det är ju rätt lite snö, och även mycket folk. Är ju inte många ställen öppet nu pga snöbrist på många glaciärer, så där av samlas ju många här.


Ganska stark månljus på tidiga morgonliften

Här ser man att det är betydligt mindre med snö, får gå rätt långt innan man når snön

Känns som man samlar på en del soluppgångar under en säsong. Här är en till som är rätt bra när bergen blir glödande röda.

Startgrinden och vyn ut genom dalen

Gänget samlade för att dra igång lägret här.

Lite action från första dagen. Foto: Ski Team Sweden

Andre med service Michi mellan åken

Photoshoot. Man skulle ju kunna tro att vi var klara efter 3 dagar i åre, men vi har sällskap av Klas och Erik som följer oss under några dagar och plåtar diverse material åt laget och sponsorer.


Eftermiddagskaffe med boysen. Efter en måndag med ”vinter” på Nya Zeeland och höstväder i Stockholm så mötts vi av sjukt härligt och varmt nere i dalen under eftermiddagarna. Är upp mot 20 grader.

Saas Fee, känns som stället där man nöter fotbollstennnis

Men i år försöker jag även lufta detta lite.

Utegym och pump i solen.