Älplermagronen och cykling

Idag har varit ännu mer cykling, drog upp lite senare efter en morgon framför datorn, där jag mötte upp med lite kompisar som var uppe och redan körde. Cyklingen dessa dagar har bara varit nedför, alltså lift uppåt och sedan stigar och byggda cykelleder nedför. Trotts att det bara är nedför så blir man fasen trött. Det skakar och står i och jag tycker det påminner lite om skidåkningen i hur man stundtals statiskt spänner kroppen och kämpar på neråt. Jag är såld i alla fall. Jag tycker det känns som när man är uppe och bränner lagg en dag på vintern, lite samma känsla.

Idag snurra vi några åk, drog en lunch i solen, solen som inte känns som det är Oktober, utan betydligt varmare och sedan avsluta med nåt åk innan vi drog ner mot byn. Åket från Jochpass toppen ner mot byn blir ju typ 1200 fallhöjd, det är rätt bra på cykeln ändå.

Jag har tänkt att inte cykla imorgon innan jag åker, måste förbi gymmet tror jag. Men när jag är ute och cyklar får jag lite samma fråga som på vintern ibland, vilket är. Får du göra detta?? Och då menar folk med tanke på skaderisken. Det är ju exakt den fråga man vill ha i huvudet innan man hoppar ut och gör saker… Cyklingen gör ju dock ont när man kraschar, så försöker verkligen vara lite smart hur jag kör. Inte pressa mig för mkt. Dock tror jag det är bra träning att klara av och pressa sig lite också i allt möjligt. Denna gång hade jag dock lite i tanken själv.
Jag tycker jag haft en rätt intressant känsla på Head laggen i typ NZ, så tänkte lite, hmm, kanske inte är värt att offra med cykling nu. Känns som något spännande på gång. Men sedan efter ett sämre läger i Saas Fee så hade jag mer känslan, fuck it, nu kör vi som vanligt.

Annars känns det lite som Oktober seglar upp lite som favoritmånaden här nere. Så lagom varmt och sköt väder för aktiviteter i bergen och sedan vet man att snön kan ligga vilken dag som helst då skidsäsongen knackar på dörren.

Dags att sova här, är lite trött efter att ha packat ner massa saker i flyttlådor och förberett för lite renovering.


En Älplermagronen i solen mellan åken är inte fel. Tips, ta en liten portion som denna är. Annars har den tendens att bli som en käftsmäll med all ost och grädde. Efter en hel portion tror jag inte många skulle prestera bra cykling.