Race time!

Premiär, äntligen, imorgon smäller det igen. Nu börjar den bästa delen av året, när all träning övergår till racesäsäsong. Premiärer är dock lite speciella, tycker alltid man har lite svårt att känna exakt vart man står innan man fått korsa mållinje för första gången på säsongen. Visst har man känslan och kvitton från träningar, men race är något annat och det är oftast första gången man ser många av konkurrenterna sedan finalen i mars. Alltså noll koll vart dom står, hur bra dom åker. Ibland är ju känslan efter åk 1 ofta, ”puuu, ok skönt, jag verkar ha det i år också, jag har inte tappat det under sommaren, nu kör vi då”. Sedan är allt igång.

Levi är ju dock en backe jag gillat genom åren, många bra resultat, särskilt med pallplatsen som kom något oanat ifjol efter en ganska knackig försäsong. I år känner jag mig mer rätt och har åkt bättre, men gäller nog fortsatt gå ut med samma tanke som jag minnns jag hade ifjol. Haha, att jag typ måste ut och överprestera. Skön känsla ändå;)

Är särskilt spännande att stå på start imorgon när man har nya skidor under fötterna. Ta sig an utmaningen och se vad jag kan prestera med Head. Hela jobbet är kanske inte är helt gjort, men jag känner mig en bra bit på väg så bara att gasa.

Är även lite speciellt att hoppa ut med nr 17. Är första gången sedan 08/09 säsongen jag måste vara utanför topp 15. Sämre resultat ifjol satte sina spår. Startnr spelar ju roll, ju tidigare, ju snabbare, men i slutändan, åker man tillräckligt bra så behöver man inte bry sig…. Även om det stör mig att jag tappat i ranking så kanske det kan vara bra att va utanför istället för precis inne, slippa fundera på poäng hit och dit, mer veta att nu har vi en nystart och sikta uppåt så vi inför VM i februari har den ranking som krävs för att kunna va med och konkurrera där.

På start imorgon från svensk håll är det annars, Andre, Krille och Gustav. Så relativt litet gäng men med bra fart i gruppen.

En klassiker upp mot Levi. Ett pitstop på Frasses i Pajala

Snabb och fin stödburgare

Lugnet på hotelrummet inför race. Vila, vila , vila med lite serier. Jag har börjat kolla en del i mobilen sedan Krille insprirerat mig att det är rätt skönt och jag kan hålla med. Mest för man kör över 4G nästan jämt nu.

Återhämtning och stretch igår på vilodagen vi hade.

Idag hade vi mer raceaktivering, med lite blandade saker från person till person. Men allt från några tunga lyft, lite stretch och snabbhet


På start av dagens träning

Lite för mycket vind skapade problem med liften, så fick ta en annan lift och sedan ta en liten promenad för att ta sig till start