Nya köket

När jag kom ner till Engelberg så hade jag ju en stor överraskning som väntade. Det nya köket stod ju klart efter en tids renovering. Jag var så sjukt peppad och spänd att se det, så var skapligt nervöst att vrida om nyckeln och gå in. Inne i lägenheten så var det bara ett stort WOW, helt annan känsla i lägenheten. Målet var ju att öppna upp och få mer bänkyta att jobba med, ha ett kök där jag vill laga ännu mer mat och bara hänga runt köksön.

Jag har länge velat göra om käket men aldrig riktigt fått tummen ur, sedan i våras började jag ta tag i det på riktigt, skrev bland annat om det här på bloggen och fråga om tips, och fick faktiskt ett väldigt bra tips från en läsare Kathrine, som jobba med kök och gav mig mass bra ideer och input. Gick dock inte att gå vidare via Kathrine, men sjukt glad när man kan få sådan hjälp av en läsare.

Sedan i samma veva kom jag i kontakt med Siemens, som lite av en slump ville använda mig i en höstkampanj för deras nya Home Connect. Alltså ett smartare kök som är mer uppkopplat. Vi spelade in i början av Maj nere i Engelberg. Och tack vare den inspelningen och den bra kontakt jag fick med Siemens gjorde att jag kände, nu måste jag fasen göra det. Så jag hittade en bra leverantör av kök efter en del letande och beställde. Sedan drog det ju igång mitten av Oktober. Och här är resultatet.

Förutom att Siemens vitvarorna är sjukt feta, kolla bara stekhällen med inbyggda fläkten, dröm;) Så ska det bli kul att komma igång med Home Connect och kunna vara mer uppkopplad. När man är uppe och bränner puder och har ett långkok i ugnen, kan man lätt hålla kolla och styra temperatur om man tex får för sig att klämma av ett extra åk och även hinna med en snabb afterski, då går man in och justerar sluttid bara. Eller bara vara bekväm, ligga på soffan och styra allt därifrån när man inte orkar resa sig, slå på diskmaskin. Ni känner nog igen den känslan, haha. Eller idag, när man bara ställde in alla inställningar, istället för att stå och vrida på nåt lite reglage och liten skärm, så ställde jag allt via mobilen, språk, tid osv. Ganska skönt! Så ska bli kul att utforska det mer.