Engelberg premiär

Har haft lite skidpremiär här i Engelberg i helgen. Lovisa flög ner fredag kväll och drog sent igår Söndag och vi har varit uppe två dagar och åkt här i helgen. Snöförhållandena är ju tyvärr rätt dåliga, alltså fortsatt grönt i hela dalen och dom har endast fått igång några enstaka pister, men ändå härligt att va uppe. Så Lovisa hade ju skidpremiär på riktigt medan jag mer hade det på breda skidor. Man borde ju dock haft slalomlaggen, men på något vis känns det bara bra att trotts att man bränner pisten, att få ha andra grejer på sig, få lite omväxling och man får förbereda sig inför när snön kommer.

Jag fick chansen att testa Heads friåkningslagg för första gången, vilket jag varit riktigt peppad på. Deras Korelagg har bara sett jäkligt sköna ut och några jag tror skulle passa min åkning, så när jag väl signa i somras så har jag gått och väntat.

Jag skrev till lite kompisar igår, ”fan Korelaggen känns jäkligt bra, tips på lagg från min sida”. Då fick jag en stor mäng ironi tillbaka i svaren, ”jaha är Head bäst nu alltså och mena mest att jag var köpt”… Men så här:

När jag körde Nordica, så tycker jag det fanns lagg med bra ladd i. Dom flesta var rätt hårda, vilket passa mig bra, att kunna stå på hur det än ser ut. När jag bytte till Atomic, så tycker jag alla lagg var mer lekfulla. Så i djup puder sjukt sköna, men dagar med mindre snö där det var stökigt, tycker jag länge det saknades en skida. Så under 3 år var jag lite jobbigt på dom att bygga något mer, dom uppskatta ju tipsen men var ju också lite, jaja, nöj dig med att utveckla slalomlaggen nu. Sedan fick jag ju en del specialversion, med någon extra metallager osv, men ändå tycker jag det saknades något. Särskilt när jag för 3 år sedan körde Verbier Extrem, då vi hade långt ifrån puder, där tycker jag inte jag kunde köra som jag ville till 120%.

Så har spanat en del på Blizzards lagg som många här i Engelberg kört på sista två åren, men även Head som med sin Kore såg ut att ha en riktig charger skida. Så efter två dagar, dock bara på 117mm breda Kore, vilket är för brett i dessa förhållandena, så känns det som jag haft rätt. Kunde ändå stämpla på och ha bra stöd i pisten. Så känns som jag har en skida där jag kan åka och själv bestämma även när det är stökigt och uppkört, vilket ibland är dom roligaste förhållandena. Men jag lovar att testa mer framåt, även när snön kommer. Så ska ni få en ärlig och inte allt för färgad recension;) Har Kore 99 och 105 på väg hit, så känns som en bra variation. Där jag säkert kommer tura med 99 och pendla mellan 105 och 115 beroende på mängden snö.

Körde en Black Friday bild på Insta. Kom på att jag hade en hel svart outfit, så passade ju rätt bra.

Ni ser, att snömängden neråt inte är så bra eller obefintlig

Kul att kunna åka runt med Lovisa. Hon har inte tävlat me åkt en del med familjen genom åren, så kör på riktigt bra. Jag försöker hålla mig helt borta från tips, där känns det som det kan bli känsligt, haha.


Jag gillar min nya outfit skarpt, nya Svarta HH stället passar ju rätt bra med laggen. Dock får man bara bränna runt med svart dagar som denna och då och då, när man ska ut och fota och göra mer ”jobb” grejer underlättar det ju med lite mer färger. Annars syns man ju inte på bild, utan mer ser ut som en sten eller smälter in i terrängen.