Sökande av form

Angående bloggen, som ni märk, så har jag senaste året inte tyckt det varit lika kul att uppdatera. Känns på något sätt som jag visat det mesta och tappat motivation helt enkelt, och när jag själv inte tycker jag gör det lika bra då är det inte lika roligt, så är det i mycket. Allt eller inget, och jag tycker bloggen varit långt ifrån allt senaste tiden. Så jag har länge tänkt tanken att pausa/avsluta den, men inte riktigt vågat, är ändå 10 år jag kört och jag har gillat det fria bollplank jag haft.

Jag har dock väntat på rätt tillfälle, typ inte göra det när jag åker kasst och är i en formsvacka, för då känns det som känslan att ge upp, ” ja nu är det helt plötsligt inte så lätt och kul att skriva, så ge dig nu bara”. Så jag har försökt väntat på något bra resultat och sedan, baam, för jag har varit helt säker det ska släppa… Men det har det inte riktigt gjort det, nästan bara gått tyngre och tyngre. Haha, så vi får fortsätta kriga och vänta på rätt läge helt enkelt, men vill mer skriv  att om ni vill följa mig närmsta tiden, så gör ni det på Instagram. Så är det bonus om det dyker upp saker här. Jag har dock insett att det inte lika kul att fota när man vet att det mesta kommer fastna på datorn. 

Om åkningen och min form då!?

Det är något som inte stämmer som ni säkert sett om ni följer racen, en blandning med att jag är långt ifrån vän med material och ett självförtroende som är på väg ner i källaren. Jag känner inte helt igen mig, senaste tio åren har jag typ haft känslan att hur ”dåligt” jag än åker jag  är jag topp 15, är bara kriga och gå på insats så löser det sig. Jag brukar kunna va helt avhängd på träningar, men när det är race så är det race och då är jag där. Nu är det lite tvärt om senaste tiden, jag åker rätt snabbt på träning men kan inte tävla typ. Det baseras på mer än jag tappat det mental, det baseras på att jag inte känner sig trygg på laggen för att kunnat använda mitt starkaste verktyg, insats och vilja. Har känts så dåligt och låst i åkningen så inte kunnat bara satsa. Gårdgens race i Wengen var dock första på länge, där jag hade känslan jag kunde ösa. Hade gjort en del förändringar, säg typ trimmat upp allt till max, med kanske inte var en skräll att det inte höll. Gillade dock känslan att vara lite mer fri och se svängar som åter igen är väldigt snabba. För det är det jag levt på genom alla år, en sjukt snabb sväng och mindre finlir.
Vilket fall, sport handlar helt om självförtroende och det är inget man får av att åka ur eller inte kvala, så just nu kan vi lätt säga att mitt nått historiskt låga nivåer. 

Jag kan dock lova jag gjort det som står i min makt, senaste månaden för att vända det, tryckt in extra träning på snö och försökt kriga mig in i det. Jag har inte rykt på axlarna åt det utan hela tiden bara försökt mer. Men det vill sig inte och förra helgen i Adelboden var det tyngst nederlaget på länge. Att inte kvala race är något helt nytt, där börjar jag komma till en gräns och utveckling som… Ja inte är särskilt rolig.

Nu är jag hemma en dag innan det bär av mot Kitzbuel, där ska jag köra terapi och åka varv på varv i min egna gondol för att få känslan tillbaka. Sedan får vi njuta av dom två bästa racen på året Kitz/Schladming.
Frågan som dock alltid ligger där nu och den man får av journalister konstant, känner du dig stressad över VM som närmar sig?? Varpå jag har försökt svara dimplomatiskt,” nej men det är lugnt, då kommer jag va i form, det är inget jag tänker på”….  Men som f.. jag känner mig stressad. Haha det har varit mitt stora mål och nu är jag långt ifrån där jag trodde, planerat och borde vara resultatmässigt. 

Jag har ju ärligt inte presterat resultat som gör att jag är förtjänt att åka ett mästerskap, är ju endast min parraåkning som visat klass, så mitt fokus kanske borde flyttas helt dit för för att om jag får åka va så redo som möjligt att hjälpa laget ta tillbaka medaljen vi missa på OS. 
Så nu kör vi klart Januari, fokuserar på det, sedan tar vi oss an vad som kommer näst.


Här följer en megaupdate av bilder från Jul och framåt, där jag hunnit med.
Firat jul i Åre, tränat i Vemdalen, kört race i Oslo, tränat i Reiteralm, Kört race i Zagreb, Tränat i Passe de Tonale, Kört race i Adelboden, åkt puder i Engelberg, tränat i Crans Montana och tävlat i Wengen.