Livet som pensionär

Ok! Ska vi försöka göra en liten sammanfattning av vad som händer för mig just nu? Jag har ju inte gett en särkilt bra update av min nya vardag eller liknande… Men först, att bli kallad pensionär ligger inte på min topp 3 lista, så med viss ironi rubriken:) Om en dryg vecka kommer jag släppa starten av en videoserie som kommer löpa under vintern. Så där kommer jag börja med en intervju som går in lite mer på detalj varför jag slutade och tankar kring beslutet osv. Så där kommer ni få mer info. Så vi lämnar den delen lite nu.

Men om vi börjar med frågan vad jag gör just nu?

Just nu håller jag på att planera vintern för fullt. Jag har sedan jag slutade och gjorde sista världscupen i mars funderat en del vad jag velat göra, men fastnade ganska fort med tanken att jag inte ville släppa skidåkningen, men hitta ett sätt där jag kan göra det på ett annorlunda sätt, fortsätta jobba med mina samarbetspartners och skapa värde för dom. Så det har varit en spännande process som tagit en hel del tid från min sida, att hitta rätt väg och bestämma sig vilket håll jag velat gå.

Som ni vet har jag alltid älskat friåkningen, vara ute i bergen, jag älskar ta bilder och skapa content. Så detta kände jag snabbt något jag ville bygga vidare på. För mig byggde tanken även mycket kring, hur kan jag justera allt och skapa något där jag fortsatt får vara aktiv, träna och åka skidor. Rent krasst, kan jag fortsätta jobba och tjäna pengar kring det jag fortsatt älskar, att åka skidor?

Så det hela har landat i att jag kommer fortsätta samarbeta med Helly Hansen, NOCCO, Head och POC, men där jag i vinter kommer resa runt åka friåkning, få chansen besöka platser jag inte hunnit se, få ännu fler dagar hemma i Engelberg. Åka ännu mer lössnö än jag tidigare hunnit med. Så i slutändan kommer jag fortsatt ha väldigt många skiddagar, vilket jag ser fram emot.

För att skapa ett annat värdet och styrka kring detta har jag gått ihop och ska samarbeta med en fotograf och en filmare, Anton och Tim som ni såg på förra resan. Tillsammans ska vi skapa en videoserie kring mig, omställningen, alla nya resor och äventyr, men också försöka hitta en plats där vi kan hjälpa skapa och bygga content för företagen jag samarbetar med, men även nya externa längs vägen. Tillsammans blir vi ett väldigt starkt team med mycket erfarenhet och där vi täcker upp för varandra på bra sätt. Så på ett sätt blir vi när vi är ute och reser som en flexibel produktionsbyrå för outdoor material… Men till att börja med är videoserien med runt 10 episoder, från typ om en vecka fram till maj huvudfokus.

Jag tycker detta är skitkul, få jobba med två så duktiga och kreativa personer som Anton och Tim. Lära mig mer kring ett område jag själv tycker är skit intressant och se vad vi tillsammans kan skapa när vi är ute. Så det är en spännande och rolig tid som kommer framåt…

Sedan, även om detta har tagit betydligt mer och kraft och tid än jag kunnat ana. Så skapas det ju utrymme och tid när man inte är elitidrottare och måste lägga all ledig tid på att försöka bli bäst i världen. Så jag försöker ju hela tiden har öronen öppna på intressanta ideér runt omkring mig och har stundtals massa spännande saker jag skulle vilja göra på samma gång. Men försöker lugna mig, fokusera och lägga kraft så det jag gör ska bli väldigt bra. Inte springa åt för många håll samtidigt.

Men ska också lägga in innan jag avslutar detta. Att det har även varit en intressant process sedan jag sluta. Även om jag kommer fortsätta jobba kring skidåkning, så har det varit annorlunda. Sedan jag var väldigt ung har jag haft målet och allt fokus på att bli bäst i världen, eller så bra som jag kunnat, ända fram till jag slutade i våras… Så jag har alltid vetat exakt vad jag vill eller vad som är min störta drivkraft. Att plocka bort den, skapar ett visst tomrum och en konstig känsla. När du inte lika tydligt vet varför du gör eller inte gör saker. Det är intressant och något man måste skapa på annat sätt nu. Men något som ändå pendlar upp och ner om det är skönt eller lite jobbigt att vara utan. Blir på ett sätt lite nyformande av identitet, så släng in identitetskris, så blir det väldigt laddad, haha.

Så detta är en liten sammanfattning och uppdatering vad som är på gång.

Så från om med November och framåt är det här jag befinner mig när jag skriver att jag är out of office på mailen. Eller blir det tvärt om:) Se bilder nedan.

Bild Credit sista bilden: Warren Miller/Cam McLeod