Bästa aktivitetshelgen!

Medan jag har några ”tråkigare” dagar i Stockholm. Går på möten, sitter med datorn och jobbar, så måste jag dela en sjukt härlig aktivtetshelg från September. Jag har ju blivit lite frälst av cykling senaste två åren, efter jag insåg hur jäkla bra cykling Engelberg har. Sedan har jag ju tidigare medvetet hållit mig borta från det, då skaderisken när man är ny och dålig är relativt hög, så för att va smart mot skidåkningen så kändes det bäst att inte hålla på med.

Vilket fall. I September var jag nere i Finale Ligure för första gången, med ett kompisgäng från Engelberg-Zurich området. Tidigare har jag bara bränt förbi Finale med bilen då det ligger på väg ner till Monaco. Men jag har hört extremt mycket gott om det från kompisar som gillar antingen cykel eller klättring.

Och nu fick jag äntligen chansen att testa. Så var nere där nere Torsdag-Söndag i början av September. Cykla 3 dagar, där man bokar en minibuss med chaufför och guide som tar han om din grupp. Sedan blir du uppkörd på topparna, kör enduro/downhill slingor neråt, där man sedan blir upplockad och uppkörd igen. Åken var långa, så gjorde runt 4 åk innan man kom till restaurang där man hade förbokad 3 rätters Italiensk lunch, nya ställen varje dag, innan man sedan körde ur en alldeles för stor lunch under eftermiddagen.

Sedan hem, tvätta cykeln, innan vi drog ut på stan, käka ännu bättre mat till middag. Så en kombination av cykling i världsklass med pang Italiensk mat, det är livskvalite och något jag verkligen kan rekommendera.

Tror vi hade runt 4,000fhm cykling i benen varje dag. Så även om det bara var cykling nedför, så var man helt paj och väldigt sliten när man väl gick och la sig på kvällen. Rätt lik känsla efter en heldag ute i skidbacken.