Tillbaka på snö!!!

Första dagen på snö, första skiddagen för säsongen, rätt härligt ändå. Inte en dag för sent. Att bara komma upp och mötas till vinterlandskapet som var där uppe, magiskt!

Sedan kliva i, bränna det där första åket när man inte åkt sedan slutet av April. Ja, ni fattar:) Så vi försökte släppa kameror, annat fokus och bara njuta ab några åk innan vi tog tag i vad som var dagens och kommande dagars fokus… Hur åksugen jag ändå är så har jag kännt vikten av att förbereda mig lite bättre än vanligt då jag ska vara mer ute i bergen i vinter. Så jag har tillsammans med Oskar Enander styrt så vi under kommande 3 dagars, ska köra en liten säkerhets utbildning och kurs. Kanske är fel att säga utbildning men 3 dagar där vi lägger fokus på att förbereda oss inför säsongen, friska upp minnet på saker man bör ha med sig när vintern är igång och massa saker jag vill och behöver lära mig mer av.

Så vi blev ett gäng där det var jag, Oskar, två andra kompisar, Lina och Jonas och sedan Tim och Anton. Sedan har vi en guide och kompis från byn Robban, som idag och kommande dagar försöker dela sin erfarenhet och hjälpa oss bli bättre.

Idag låg fokus på att lära sig kring att vara på glaciär, då många åken här och andra ställen man är på just är på glaciärer. Så vi fokuserade på vad man bör tänka på, hur man ska bete sig, tips och tricks för att göra det på ett smartare och säkrare sätt. Sedan testa vi på och fick inblick i lite räddning med rep. så väldigt intressanta saker och inget man lär sig på en dag men får lite mer förståelse kring det och inspireras av det. Så väldigt lärorikt! Imorgon kör vi vidare men lite annat fokus. Så dags att sova så man är pigg och alert och kan ta upp all info.