Dag två safety training

Klar med dag två av vår lilla säkerhets tränings, lilla är nog fel ord då vi hade en riktig heldag idag också. Från liften öppna till den stänger. Det var i alla fall åter igen en väldigt intressant och lärorik dag, jag får respekt och väldigt ödmjuk till allt, inser att jag behöver lära mig mer och bli bättre.

Som dagens första uppgift, sond teknik och sedan grävtekning. Gräva låter ju inte så svårt, men att göra det effektivt och rätt, desto svårare. Och när vi genom lite hård jobbig snö grävde ner 1.20m med tre personer, så var det typ lika jobbigt som när jag maxar 2000m rodd. Så kan nog bli ett vettigt tränignspass då och då under vintern för att bli bättre.

Sedan en lång kaffe och teori genomgång, lavinprognoser, snö och hur man bör bete sig på berget för att kunna göra allt på bästa och roligaste sätt utan att utsätta dig och vänner för onödiga risker.

Avsluta sedan dagen med transceiver sök, där vi fick bra input och ideér hur man på bästa sätt själv eller med kompisar kan träna för att förstå och utveckla sig. Även denna punkt, måste få in mer träning av detta. För att känna sig tryggare hur den funkar och du kan kapa tid.

Foton nedan alla från Anton Enerlöv